BHRT osigurao prijenos svih utakmica Svjetskog prvenstva u Rusiji

Iako je emitiranje mečeva Mundijala bilo upitno zbog nedostatka financijskih sredstava, problem je uspješno riješen manje od mjesec dana prije prve utakmice u Rusiji.Mogu potvrditi da smo osigurali prijenose svih utakmica, rekla je za Klix.ba urednica sportskog programa BHRT-a Medina Šehić koja nije mogla govoriti o detaljima načina rješavanja dojučerašnjeg problema financijske prirode.

Šehić je istakla da uposlenici BHRT-a trenutno pripremaju specijalne emisije s gostima koje će biti emitirane uz termine večernjih utakmica.

U posljednjem kolu grupne faze, kada se igra više utakmica u istom terminu, na televiziji ćemo emitirati jednu utakmicu uživo, a drugu u snimku odmah nakon nje, dodala je urednica sportskog programa BHRT-a i kazala da će gledatelji utakmice moći pratiti i na portalu Javnog servisa.

Podsjetimo, BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prijenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno. Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je bila 2,3 milijuna KM bez PDV-a. Kako nije bilo zainteresiranih, BHRT je tražio pomoć države u iznosu od milijun KM.