Utorak, 16 srpnja, 2024

Bh. građani ljetuju sedam dana, odmor otplaćuju cijelu godinu

Must Read

Turističke agencije u Bosni i Hercegovini spremile su ponude za ljetovanje za svačiji džep, od najjeftinijih apartmana na obali Jadranskog mora do luksuznih hotela u Dubaiju. No, po tradiciji, bh. građani koji uspiju izdvojiti novac za ljetovanje u vrijeme teške ekonomske situacije, i ove godine najviše će birati najekonomičnije destinacije na obali Jadrana.
– Prodaja aranžmana za sada ide dobro, ali bez znatnijeg pomaka u odnosu na prethodne godine. Imamo ponudu za nekoliko popularnih destinacija, poput Turske, Egipta, ali najpopularnija je Hrvatska. Pojedini građani BiH interesirali su se i za zanimljiva krstarenje Mediteranom, a najniža cijena je približno 250 eura – rekli su iz „Relax Toursa” za Avaz.
Uzimajući u obzir pojedine ponude, za jedan dan polupansiona na različitim turističkim destinacijama cijene se kreću od 40 do 120 KM po osobi. Prosječna cijena ljetovanja za četveročlanu obitelj za sedam dana u Hrvatskoj, naprimjer, iznosi minimalno 1.280 KM (u lipnju ili rujnu), dok je ta cijena u srcu sezone (srpanj, kolovoz) viša od 2.000 KM.
I “Centrotours” je već odavno objavio ponudu za brojne turističke destinacije i ljetovanja. Iako u ponudi imaju egzotična putovanja u Dubai, Tajland, Maroko, za bh. građane spremili su tri osnovne destinacije: Turska, albanski Drač i jadranska obala (Crna Gora, Hrvatska i Neum).
– Crna Gora snizila je cijene u odnosu na prošlu godinu. Povoljan je i Neum, gdje polupansion košta od 65 do 115 KM. No, većina naših klijenata odlučuje se za “ljetovanje na rate”.  Za naše klijente imamo mogućnost otplate od šest mjesečnih rata, kao i razne vrste popusta – rekao je Muamer Lutvić, direktor „Centrotoursa”.
Cijene hotelskih aranžmana, računajući troškove četveročlane obitelji u hotelima s četiri zvjezdice, skoro da su iste kada su u pitanju hrvatska i turska obala. Za ljetovanje na antalijskoj rivijeri četveročlana obitelj u prosjeku treba izdvojiti od 2.400 maraka i više, dok za slične hotele u Hrvatskoj aranžman košta od 2.000 KM pa naviše u srcu sezone.
– S letovima u Tursku krećemo 9. lipnja i ostalo je još samo devet slobodnih mjesta. To su specijalne ponude za prve letove u Tursku koja je jedna od top europskih destinacija za ljetovanje. Mnogo su uložili u turizam prethodnih godina. Početna cijena je od 650 KM i kreće se do 2.500 KM, u ovisnosti o dužini aranžmana – kazao je Lutvić.
Veliki broj naših sugrađana, zbog poslovnih obaveza, a mnogo više zbog nedostatka financijskih sredstava, odlučuje se na vikend-aranžmane na Jadranu koje po veoma povoljnim cijenama nude turističke agencije, piše Avaz.
– Za one koji žele nakratko pobjeći od svakodnevnog stresa i posla, pripremili smo vikend-aranžmane. Veoma popularni su i jednodnevni izleti u Neum i Zaostrog po cijeni od 29 KM – kazao je Lutvić.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -