TO ONI ŠTA IH JE ČUPAO IZ ŠIROKOG? Veselo je u HSP-u, Jurišić na sabor mladeži doveo Željine navijače

”Predsjednik stranke zajedno s Vinkom Jakićem na Sabor Mladeži HSP-a BiH doveo je stotinjak muslimana najvjerojatnije ”Željinih” navijača koji su kao navodni sabornici bojkotirali hrvatsku himnu i otvoreno sabornicima Hrvatima prijetili na nacionalnom temelju”, navodi se u priopćenju upućenom javnosti nakon sjednice Izvršnoga odbora Podružnice Grad Mostar Sjever HSP BiH na kojoj je donesena odluka da se sazove Izvanredni Sabor HSP BiH.

Mostarski ogranak stranke u priopćenju navodi kako se na ovaj način šalje jasna slika kako su Zvonko Jurišić i Jakić ”spremni na sve radnje kako bi lažno predstavljali stanje stvari i kako su spremni manipulirati svim i svačim za neku svoju osobnu korist i promociju”.

Navodi se kako Izvanredni Sabor treba sazvati ”zato što je predsjednik stranke sam uz pomoć Vinka Jakića odlučivao o tomu s kim će HSP BiH koalirati na izborima 2014. godine i sam je donosio odluke kako će se zvati ta koalicija”.

”Zato što predsjednik stranke nije održao ni jednu sjednicu Središnjega izbornoga stožera HSP BiH za prošle izbore 2014. godine nego je ponovno protustatutarno sam donosio odluke u cijelome izbornome procesu. Zato što je predsjednik stranke iznudio sjednicu Predsjedništva HSP BiH koja je održana bez kvoruma na jednome mjestu nego telefonski, a u svrhu davanja potpore Draganu Čoviću za Hrvatskoga člana Predsjedništva BiH. Bitno je napomenuti kako do početka izbora nije došlo do službenoga javnoga kontakta s HDZ-om BiH nego je potpora dana na način našega dozivanja njih, a oni su nas ignorirali i nisu bili spremni javno pružiti ni ruku ili kazati hvala što je poražavajuće i nedopustivo za jednu stranku i što upućuje jedino na to da je potpora Čoviću dana isključivo zbog osobnih interesa predsjednika”, navodi podružnica razloge za izborni sabor.

Jedan od razloga je i katastrofalan izbori rezultat HSP-a BiH, nakon razdoblja gdje je praktično bio u vlasti na raznim razinama od 2006. godine te poražavajući rezultat u Županiji Zapadno-hercegovačkoj na listi koju je nosio predsjednik stranke gdje prvi put u povijesti kandidat HSP BiH nije uspio ući u Sabor Federacije BiH.

Odbor stranke smatra da sabor treba održati ”zbog toga što je očita namjera predsjednika i dalje koristiti ovlasti predsjednika i nakon izbora i tako vladati strankom na način podmićivanja i kupovanja ljudi i prebacivanja krivnje na niže ustroje što onemogućuje istinske demokratske procese revitaliziranja HSP-a BiH i zauzimanja mjesta na hrvatskoj bh. političkoj pozornici koje mu i pripada”.

 

bljesak.info