BEZ BAKIRA NEMA OTJECPLJENJA SRPSKE? Dodik svojim izjavama na neki način vraća SDA u igru

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je nakon današnjeg sastanka s Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem da je zadovoljan atmosferom u koaliciji koja čini vlast u Vijeću ministara i da je ona potpuno drugačija nego kada je SDA bila u vlasti.

“Evo ja da izrazim zadovoljstvo formatom koji se održava na nivou partnerstva koji smo i ranije potpisali. Pokušavamo održati da bude mjesečno jedan sastanak u ovom formatu”, rekao je Dodik.

Izrazio je zadovoljstvo atmosferom koja postoji i koja, kako je kazao, obećava.

“Ona može biti jamac nekih lakših dogovora nego što smo imali ranije. Ovo je potpuno drugačije nego ranije kad smo u Sarajevu imali SDA s kojima nismo imali koordinaciju, nego svaki dan očekivanja kada ćemo dobiti neki udarac, a onda se uzvraćalo i tako funkcioniralo”, rekao je Dodik.

Dodao je da je vlast u BiH i FBiH formirana te da je zadovoljan što sada mogu raditi.

“Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim radom i partnerstvom na nivou Bosne i Hercegovine. Stvoreni su svi neophodni uvjeti za donošenje odluka. Ponosan sam činjenicom da ćemo osmog imati sastanak Vlade RS-a i Vlade i FBiH”, kazao je Dodik.

Istaknuo je da će idući sastanak biti u Sarajevu rekavši da je “bošnjačka strana” domaćin./HMS/

Ove Dodikove izjave u bošnjačkom biračkom tijelu štete Konakoviću i Nikšiću te jačaju Izetbegovića. To je tako kad ih izjavi Dodik kojeg je SDA u tom dijelu BIH, brendirala kao ontološko zlo. Što to znači? Znači li to da Dodik priziva povratak SDA svjestan da bez njih nema duplog voleja za razbijanje BIH?