Published On: Pon, lip 4th, 2012

BEVANDA I DODIK: Podržavamo rekonstrukciju Vijeća ministara

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će SNSD podržati najavljenju rekonstrukciju Vijeća ministara, bez obzira na personalna rješenja.

Dodik je, nakon razgovora s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom u Banjoj Luci, ponovio da bošnjačke političke partije nude svoja personalna rješenja i da stranke iz RS-a tu ne mogu da biraju kandidate, a u skladu s ranijim dogovorenim principima.

„Ne želimo da narušimo taj princip“, ponovio je Dodik i naglasio da kandidate koje predlažu predstavnici iz RS-a ne mogu osporiti partneri iz FBiH, pa tako ni obrnuto.

Ponovio je i da u skladu s ustavnim rješenjima jedan od novih ministara, koga će predložiti bošnjačke stranke, morat će biti s prostora RS-a.

Dodik je na pres-konferenciji dao podršku radu Vijeća ministara, te razgovorima s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom stand-by aranžmanu podsjetivši da vlade entiteta treba da urade svoj dio poslai i vjeruje da u tom pitanju neće biti problema.

Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda podsjetio je da će danas s entitetskim premijerom razgovarati o aranžmanu s MMF-om, te da je i u razgovoru s Dodikom dobio podršku da se što brže rješavaju sva sporna pitanja da bismo dostigli ono što je bilo u zaostatku u prethodne dvije godine.(F)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare