Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Bettina: Tjerali su me da općim sa psom i ozlijeđivali užarenim nožem

Must Read

Njezina je želja da se, kad sve ovo završi, vrati u Njemačku. Izgovorila je to i u četvrtak u hodniku općinskog suda u Kalesiji dok su je pravosudni policajci vodili prema automobilu kojim su je odvezli u sigurnu kuću.

Bettini Siegner, 19-godišnjoj državljanki Njemačke, sigurna kuća smještena negdje u federalnom dijelu BiH dom je posljednja dva mjeseca, otkako ju je kalesijska policija izvukla iz kuće Slavojke i Milenka Marinkovića u kojoj je, potvrdila je nakon optužnica, ta djevojka sedam godina živjela kao ropkinja za koju je malo tko znao da postoji, piše Večernji list.

“Montirani proces”

Trebala se Bettina ponovno prisjetiti svega pa ispričati sutkinji Muneveri Avdić, kao što je to dva puta već kazala policiji, što je sve proživjela u domu Marinkovića smještenom u gojčinskom zaseoku Karavlasi, govoriti o tome da su je u toj kući tukli tko je i čime stigao, da su ju izgladnjivali pa je – da preživi – krala psima i svinjama hranu, da su je Marinkovići tjerali da radi najteže fizičke poslove, branili joj da ide u školu… Trebala je pričati i o braku koji je njezina mati Christine Siegner sklopila s Milenkom Marinkovićem, da bi on preko nje dobio željene “njemačke papire”… Trebala je, ali nije. Jer, početak suđenja izvanbračnim partnerima Slavojki i Milenku Marinković odgođen je zbog zahtjeva Milenkova odvjetnika za izuzeće tužiteljice Gordane Tadić.

– Tražio sam izuzeće tužiteljice jer je podlegla montažerima ovog procesa – kazao je nakon izlaska iz sudnice odvjetnik Faruk Balijaglić pa odmah i objasnio o kakvoj se montaži u ovom slučaju radi: – Zbog provođenja ruske politike Milorada Dodika da se etnički očiste prostori u Federaciji kako bi u danom trenutku Dodik mogao odvojiti Republiku Srpsku kao kompenzaciju za Kosovo – izgovorio je Balijagić, a novinarki Večernjeg lista je poslije još objasnio da je sve zapravo odradila srbijanska BIA (Sigurnosno-obavještajna agencija).

Tako je šokantna priča o Bettini, koja je u malenu sudnicu u četvrtak domamila i predstavnike njemačkog veleposlanstva u BiH, dobila i političku dimenziju. Kad je riječ o jednoj od glavnih svjedokinja u ovom postupku Maidi Vildić, čija je kći mobitelom uspjela fotografirati Bettinu pa tako policiji dokazati da ta djevojka uopće postoji, Balijagić kaže da bi ta svjedokinja zapravo morala biti odmah optužena: – Maida je navela imena barem desetorice muškaraca s kojima je Bettina “imala” seksualni odnos. A liječnički je utvrđeno da je djevojka nevina – kaže odvjetnik. – Nek’ taj odvjetnik donese u sudnicu detektor laži i ja ću ići na njega. Zašto su mi onda nudili pare da povučem iskaz – ljutila se Maida ispred suda. I ona je, baš kao i njezin suprug Osman Resić te susjed Ćazim Makalić, trebala svjedočiti o Bettininu zlostavljanju.

Naime, Maida Vildić godinama je radila kod Marinkovića i kaže da dobro zna što se sve u njihovoj kući Bettini događalo. – Slavojka mi je rekla da, ako ikada budem ikome govorila o svemu što su meni radili, da će me naći i ubiti. Čak i u Njemačkoj. Svojoj mami, kad bi ona dolazila Milenki u Kalesiju, pričala sam što mi rade i ona mi je govorila da će o tome razgovarati s Milenkom. Ali mislim da nije jer ga se bojala – ispričala je Bettina istražiteljima pa dodala da se i ona jako boji Milenka i njegove obitelji te da bi najviše voljela ostati u sigurnoj kući dok ne dobije papire za Njemačku. Pričala je Bettina i da su je jednom bez hrane držali sedam dana pa je krišom uzela komadić kruha i mesa i skrila se u šumu da to pojede.

– Milenko i njegova kći Monika su me držali, a Darko – sin Milenkova brata Zorana – grijao je nož na upaljaču i ozljeđivao me po licu i rukama gdje se i sada vide ožiljci. Po cijelom tijelu imam ožiljke… Ja sam bila toliko uplašena. Kad bi me istukli, nisam ni smjela moliti da me odvedu liječniku, a nisu mi dali da uzmem nešto da ublažim bolove. Jednom mi je Milenko rekao da sa psom, kojeg su držali u dvorištu, radim isto ono što muškarci rade sa ženama. Ja sam mu na to rekla da to neću jer nisam životinja na što mi je on rekao da je prije rata imao jednu rodicu koja je to radila samo sa psima i da je to lijepo, ali ja nisam pristajala… Slavojka mi je rekla da ne smijem ići u policiju jer nemam papire i ako odem i bilo što im ispričam, da će me policija zatvoriti u zatvor, da ću spavati na podu i da mi neće dati ništa da jedem… – svjedočila je Bettina Siegner.

Osmijeh za kraj

Njezina mati Christina, baš kao i Milenko Marinković, sve to opovrgavaju. Majka kaže da je Bettina oduvijek bila sklona laganju i krađi: – Da sam vidjela da joj je loše, sigurno bih je povela sa sobom – kazala je Christine Siegner. Milenko Marinković ispričao je da je Bettina sama ozlijedila prst srpom, da je u njihovu domu radila samo osnovne kućanske poslove i da ju je ponekad vodio na sajmove. Potkraj kolovoza Bettina Siegner naći će se s njim u istoj sudnici. U četvrtak ih nije ni vidjela jer je početak suđenja čekala u zasebnoj prostoriji: – Đe s’ Maida – kazala je dok je sjedala u auto pravosudne policije. Tada se prvi put i osmjehnula.

Bettinu će vještačiti psihijatrica 
D. Paravinje?

Odvjetnik Faruk Balijagić zatražio je da se Bettinu Siegner odvede u Sokolac na neuropsihijatrijsko vještačenje dr. Zorici Lazarević. ta liječnica poznata jer je prije dvije godine vještačila Dragana Paravinju kada mu se sudilo za pokušaj silovanja na Jahorini.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -