Published On: Ned, ruj 3rd, 2017

BEOGRAD: Bentleyem naletjeli na vozilo predsjednika Srbije

Kolona vozila u kojoj se nalazio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “presječena” je u subotu ujutru na kružnom toku Topčiderska zvijezda u Beogradu, a zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika države uhićene su tri osobe, piše ‘Politika’.

Kako navodi list, osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu sutra biti saslušani u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu.

Prema izvoru ovog lista, na kolonu vozila je u subotu ujutru u 8.20 naletio automobil ‘betley’ crne boje, španjolskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Luka R.

U automobilu koji je ugrozio sigurnost predsjednika nalazili su se i Miloš T. te Stevan D, navodi list.

Sva trojica osumnjičenih, prema neslužbenim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih djela.

Kako se navodi, Luka R. je u kružnom toku Topčiderska zvijezda “driftirao” automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu škripati.

Uslijed zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance.

Kolonu u kojoj je bio Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a “bentley” je udario baš u taj auto, rekao je sugovornik lista.

Prema njegovim riječima, usporedo s udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, “bentley” je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici osiguranja predsjednika koji su se nalazili u njemu nisu mogli reagirati, navodi “Politika”.

Treće vozilo iz pratnje je krenulo za “bentleyem” i sustiglo ga, a pripadnici predsjednikovog osiguranja trojicu muškaraca su izvukli iz vozila.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, prema informacijama kojima raspolaže list, rade kao osiguranje jedne popularne diskoteke, a automobil su bili pozajmili od jednog poznatog fudbalera.

Sugovornik lista tvrdi i da uhićeni nisu imali namjeru napasti kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik.

Krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>