Published On: Pon, ruj 20th, 2021

Belgijanci su biciklom obišli BiH u sedam dana

Da je broj domaćih i stranih cikloturista u Bosni i Hercegovini sve uočljiviji, svjedoči i posjet grupe belgijskih turista koji bicikliraju po najatraktivnijim dijelovima Bosne i Hercegovine. odredišta. 

Na svom sedmodnevnom putovanju kroz Bosnu i Hercegovinu, za vikend su prošli kroz Travnik gdje su nakon neprospavane noći nastavili put preko planine Vlašić dalje do Banja Luke. 

Organizaciju ove 850 km duge biciklističke ture provodi Centar za bolju kvalitetu života u Banjoj Luci.

Objedinjavanjem najvažnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini stvorili smo zanimljivu biciklističku turu za koju očito postoji interes turista iz razvijenih europskih biciklističkih zemalja – rekao je Nikica Atlagić, organizator ovog putovanja. 

Prema njegovim riječima, na ovoj ruti susreli su brojne bicikliste u vlastitoj organizaciji koji putuju u različite dijelove Bosne i Hercegovine.

 Turistička zajednica Srednjobosanske županije (TZ ŽSB) već nekoliko godina surađuje s Centrom za bolju kvalitetu života iz Banja Luke i pružamo svu moguću podršku kada je u pitanju provođenje biciklističkih aktivnosti u srednjoj Bosni – rekao je direktor turistička zajednica Miroslav Matošević.

Biciklistička tura prilagođena je zahtjevima i potrebama ove grupe, a provedena je na relaciji Banja Luka – Jajce – Šipovo – Mostar – Ravno – Trebinje – NP Sutjeska – Bjelašnica – Travnik – Galica – Banja Luka i uključivala je cjelovitu organizaciju biciklistički paket sa sedam noćenja na različitim destinacijama. 

Clémence Vandergheynst iz Belgije jedina je žena koja sudjeluje u ovoj biciklističkoj turi i ne krije oduševljenje onim što je do sada vidjela. – Želio bih naglasiti svoje oduševljenje raznolikošću prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, posebno planinskih područja koja su još uvijek zelena i puna vegetacije. Posebno me se dojmila autentična hrana, koja je vrlo važna za svakog biciklista, kao i gostoljubivost lokalnog stanovništva. BiH je divna zemlja i ima izniman potencijal u biciklističkom turizmu, međutim

Fena

0 0 glasovi
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare