Nedjelja, 14 travnja, 2024

Behmen: Ne d’o im Bog da ih ja uhvatim

Must Read

U okviru tradicionalne manifestacije „Odbrana BiH – Igman 2012.“, danas je na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen položio cvijeće i odao počast ubijenoj djeci.

Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom „Za domovinu bih dao sve, a domovinu nizašta“ ima za cilj da na dostojan način izrazi počast braniteljima, civilnim stradalnicima i stranim diplomatama posjetom šehidskih mezarja i spomen-obilježja, stoji u saopštenju Gradske uprave.

„Zahvaljujem se organizatoru manifestacije, jer padom Igmana, Sarajevo bi doživjelo  tragediju širih razmjera od ove koja ju je zadesila. Posjećujući Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, odajemo počast malim herojima, važnom dijelu čovječanstva koji su izgubili živote od zlikovaca kojima mladost nije bila važna“, istakao je Behmen.

U svom govoru, gradonačelnik je podsjetio na nedavnu krađu bronzanih slova na postamentu Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. u Velikom parku.

„Roditelji su s pravom emotivno vezani za ovo spomen-obilježje, ali postoje ljudi koji ga skrnave i time žele umanjiti njegov značaj. Ne dao mu Bog, ako ga ja uhvatim, mimo svoje funkcije, kad nisam gadonačelnik, kada sam samo Alija Behmen”, naglasio je gradonačelnik.

Radiosarajevo.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ISPRAVAN PRILOG NA HBTV ALI BLAG: Ako je OHR jamac Federacije, zašto joj je više puta mijenjao Ustav?

Već smo pisali na ovu temu kojom se jučer bavila HBTV. Austrijski nacisti, 2001 godine preuzimaju upravo nad BH. Ameri...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -