Published On: Pet, srp 13th, 2012

Behmen: Ne d’o im Bog da ih ja uhvatim

U okviru tradicionalne manifestacije „Odbrana BiH – Igman 2012.“, danas je na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen položio cvijeće i odao počast ubijenoj djeci.

Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom „Za domovinu bih dao sve, a domovinu nizašta“ ima za cilj da na dostojan način izrazi počast braniteljima, civilnim stradalnicima i stranim diplomatama posjetom šehidskih mezarja i spomen-obilježja, stoji u saopštenju Gradske uprave.

„Zahvaljujem se organizatoru manifestacije, jer padom Igmana, Sarajevo bi doživjelo  tragediju širih razmjera od ove koja ju je zadesila. Posjećujući Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, odajemo počast malim herojima, važnom dijelu čovječanstva koji su izgubili živote od zlikovaca kojima mladost nije bila važna“, istakao je Behmen.

U svom govoru, gradonačelnik je podsjetio na nedavnu krađu bronzanih slova na postamentu Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. u Velikom parku.

„Roditelji su s pravom emotivno vezani za ovo spomen-obilježje, ali postoje ljudi koji ga skrnave i time žele umanjiti njegov značaj. Ne dao mu Bog, ako ga ja uhvatim, mimo svoje funkcije, kad nisam gadonačelnik, kada sam samo Alija Behmen”, naglasio je gradonačelnik.

Radiosarajevo.ba