Published On: Ned, srp 15th, 2012

Banka broji profit, a crncima računa više kamate

SAN FRANCISCO – Četvrta po veličini banka u Sjedinjenim Državama, Wells Fargo, objavila je u petak da je u drugom kvartalu ostvarila rekordan profit.

U priopćenju se navodi da je neto zarada u tri mjeseca zaključno s lipnjem porasla za 18 posto na rekordnih 4,4 milijarde dolara, dok je zarada po akciji istovremeno porasla za 17 posto na također rekordnih 82 centa, što je nešto iznad očekivanja analitičara, prenosi AFP.

S druge strane, prihodi su bili nešto manji od očekivanih, ali su ipak porasli za četiri posto na godišnjem nivou na 21,29 milijardi dolara, priopćila je banka.

-I pored nestabilnog ekonomskog oporavka, mi i dalje izlazimo u susret financijskim potrebama naših klijenata, a korisni su nam i pokazatelji stabilizacije na tržištu nekretnina, izjavio je predsjednik upravnog odbora i izvršni direktor Wells Farga, John Stumpf.

Wells Fargo, najveći američki zajmodavac kada je riječ o hipotekama, pristao je u četvrtak platiti 175 milijuna dolara na ime nagodbe kako bi izbjegao optužbe da je afričko-američkim i latinoameričkim klijentima zaračunavao više kamate i naknade nego bijelcima, priopćilo je ministarstvo pravde u Washingtonu. Banka je te navode negirala, prenosi Fena.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare