Published On: Wed, Sep 16th, 2015

BANDIĆ POZVAO ZAGREPČANE: Ugostite u svoj dom po jednu izbjegličku obitelj

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je izjavio da je Zagreb spreman za prihvat izbjeglica, koji su krenuli iz Tovarnika te pozvao i građane Zagreba da u svoje domove prime po jednu izbjegličku obitelj.
“Zagreb je grad solidarnosti, zajedništva, pozitivne emisije prema ljudima u nevolji, bez obzira bili to prognanici ili izbjeglice, dolazili iz bilo kojeg dijela kugle zemaljske, bili visoki ili manje visoki, elagantni ili manje elegantni, svi su dobrodošli, u nevolji koja ih je zadesila”, izjavio je Bandić novinarima u Zagrebu.
Istakao je da će Grad Zagreb, zajedno s Vladom Hrvatske, osigurati onoliko mjesta za izbjeglice koliko bude potrebno za kvotu koja pripada Hrvatskoj.
“U roku 48 sati prihvatit ćemo 2.000 ljudi, odnosno koliko bude potrebno”, istakao je Bandić napominjući da će im na raspolaganju biti dvorane i drugi prostori koji se mogu prilagoditi kako bi izbjeglice dobile krov nad glavom i topli obrok.
“Zagrepčani su solidarni, dobronamjerni i imaju veliko srce”, kazao je Bandić te pozvao građane Zagreba da u svoj dom ugoste po jednu izbjegličku obitelj./AA/HMS/