Published On: Sri, ruj 16th, 2015

Je li gospođa iz Čapljine opljačkala državni proračun RH il je Hrvatska opljačkala nju?

Žena iz Čapljine. državljanka RH, mora Hrvatskoj vratiti 50.000 kuna dječjih doplataka, i 8000 kuna zdravstvenog.
Uhvatili je državni detektivi u “opakom kaznenom djelu”.
Ona će to učiniti pod silom zakona iako mislim da bi ona trebala RH tužiti sve do Strasbourga.
A u tome bi joj morali pomoći zastupnici dijaspore u Saboru. Ako netko zna tko su oni (Filipović, Brkić, Jelečević op.a) neka ih probudi i kaže da bi bio vakat da nešto konkretno i urade.
Njen muž je radio u RH i plaćao RHaziji socijalna davanja, dakle plaćao je i davanja iz kojih se financiraju dječji doplatci svih ostalih građana u RH.
Ustav RH kaže da su svi državljani RH jednaki u pravima i obvezama pred državom.
Međutim nisu.
Državljanka RH koja živi u Čapljini nije kriva što ne živi u Pitomači. Ona živi jednostavno u Čapljini.
No ona nije jednaka u pravima sa državljankom RH iz Pitomače koja je također nezaposlena a čiji je muž također zaposlen i plaća RHaziji porez. A možda i nije.
Djeca RH državljanke iz Čapljine koja su također državljani RH, i čiji tata plaća porez RHaziji također nisu jednaka u pravima sa djecom gospođe iz Pitomače, koja regularno prima dječje doplatke
Tata iz Čapljine, tako radi u RH i plaća dječje doplatke i zdravstveno gospođi iz Pitomače, dok od davanja koja on plaća državi Hrvatskoj, državi svih Horvata, njegova djeca, i njegova žena nemaju ništa.
Drugim rječima, RH koja radi na tome da “zaustavi iseljavanje Hrvata iz BIH” sve čini da te preseli u RH kako bi tvoja primanja bila regularna.
Država Njemačka, npr, najnormalnije isplaćuje dječje doplatke, i sva ostala socijalna prava, gospojama, i djeci njemačkih radnika, pa tako i RH državljana uposlenih u Njemačkoj , kojima žene i djeca žive u drugim državama.
Zakoni RH su naprosto  protuustavni.
Oni državljane RH dijele na dvije skupine. Na one koji žive u RH i one koji žive van RH. Državljanin RH koji puni proračun RH ukoliko mu Ustav RH jamči jednakost sa ostalim državljanima RH mora imati jednako pravo osigurati svojoj djeci dječje doplatke, i svojoj ženi zdravstveno osiguranje bez obzira živjeli oni u RH ili ne.
Zašto?
Zato što  pred zakonom kao porezni obveznik osim obveze mora imati i jednaka prava kao svi ostali državljani RH!
U suprotnom , njegova žena i djeca neće fiktivno biti prijavljeni u RH nego stvarno. I on će ih jednostavno povući u RH i tamo naseliti.
Takvim zakonima RH potiče iseljavanje Hrvata iz BIH iako deklarativno rade protiv tog iseljavanja.
Što je također protuustavno djelovanje jer prema Ustavu RH navodno “posebnu skrb vodi” o državljanima i Hrvatima bez državljanstva čak,  van RH.
Međutim tu skrb je netko shvatio kao milostinju. Koja se svodi na to da ti RH uzme godišnje sto milijuna maraka (dobit iz Buškog jezera)  a vrati 48 milijuna kuna. Iliti nekih 12 milijuna maraka.
Pored toga RH kaže da ima ogromne probleme s natalitetom i da joj mladi odoše. Sutra će joj faliti propulzivne radne snage, i morat će uvoziti radnike iz trećih zemalja. Uložiti u natalitet Hrvata u BIH koje praktički dobijaš vrlo jeftino i koji do 18-e godine ne troše neke naročite resurse RH, razmišljat malo geopolitički i strateški? Jok!
Djeca te žene na koje je primala dječje doplatke vrlo vjerojatno su budući građani RH. Naročito će to postati ostane li politika Zagreba prema hrvatskom pitanju u BIH kao i do sada, inertna i infantilna. Hrvatska će se na kraju, ovakvom politikom do kraja hercegovinizirati i bosnizirati.
RH koja je državljanki Hrvatske natakarila kazneno djelo, počinila je sama kazneno djelo kršenja Ustava, protiv prava i ravnopravnosti svoje državljanke, koju su sami prisilili da kao preduvjet ostvarivanja prava koje joj jamči Ustav, napravi prekršaj lažne prijave.
Dakle država, Lijepa tvoja,  ti kaže , ja ti bona, Hrvatska, jamčim prava, al da bi ti ostvarila to pravo dužna si počiniti prekršaj lažne prijave. Inače ti ne dam pravo koje ostvaruješ preko muža.  Ja jamčim hrvatskom poreznom platiši , tvom mužu pravo na socijalna prava njegove obitelji al uvjet je da obitelj preseli u Hrvatsku.
Što je glupost.
Istovremeno će Hrvatska za izbjeglice izdvojiti koje milijunče. Jer je tako naredila EU.
Možda je najbolje rješenje, da se gospođa odjavi iz Čapljine, i dođe na granicu s Hrvatskom zagalami “Food”, “ISIL terorists ataked mi” i  izjavi da je izbjeglica.
Kao izbjeglica iz islamskih zemalja u Hrvatskoj će imati jaču skrb nego kao hrvatska državljanka, supruga hrvatskog državljanina koji plaća Hrvatskoj poreze.
Ili možda još bolje, da promijeni ime u Svetlana, i  prijavi se u RH kao raseljena osoba srpske nacionalnosti. Naime policija ne upada u prazne srpske kuće po Krajini niti provjerava jesu li izbjegli Srbi tamo stvarno ili fiktivno. Ne zato što ih voli, da se ne lažemo, nego ih namjerno ne maltretira da se slučajno ne bi koji vratio.
Par članaka Ustava RH čisto da se vidi koliko RH sama krši prava svojih državljana:

Članak 1.
Republika Hrvatska je jedinstvena, nedjeljiva, demokratska i SOCIJALNA država, u kojoj vlast proizlazi iz NARODA i pripada NARODU kao zajednici slobodnih i RAVNOPRAVNIH DRŽAVLJANA. (Piše li iđe zajednici ravnopravnih građana s prebivalištem u RH? Ne piše!)
Članak 55.
Svatko ima pravo na rad i slobodu rada.
Svatko slobodno bira poziv i zaposlenje i svakomu je pod jednakim uvjetima dostupno svako radno mjesto i dužnost.
Članak 56.
Svaki zaposleni ima pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život.
Članak 57.
Pravo zaposlenih i ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI na socijalnu sigurnost i socijalno osiguranje uređuje se zakonom i kolektivnim ugovorom.
Prava u svezi s porođajem, materinstvom i njegom djece uređuju se zakonom.
(A onda zakonodovaca, koji mora poštovati članak Ustava 1, o ravnopravnim DRŽAVLJANIMA donese Zakone koji su protuustavni i koji državljane RH dijeli na neravnopravne dvije kaste, u smislu prava na socijalu. One sa prebivalištem u RH i one bez prebivališta u RH.
Članak 58.
Slabim, nemoćnima i drugim, zbog nezaposlenosti ili nesposobnosti za rad, nezbrinutim osobama država osigurava pravo na pomoć za podmirenje osnovnih životnih potreba.
Posebnu skrb država posvećuje zaštiti osoba s invaliditetom i njihovu uključivanju u društveni život.
Posebnu skrb država posvećuje zaštiti hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, udovica, roditelja i djece poginulih hrvatskih branitelja.
Ne može se zabraniti primanje humanitarne pomoći iz inozemstva.
Članak 59.
Svakom se jamči pravo na zdravstvenu zaštitu u skladu sa zakonom.
Članak 64.
Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti. Tjelesno i duševno oštećeno i socijalno zapušteno dijete ima pravo na osobitu njegu, obrazovanje i skrb. Djeca su dužna brinuti se za stare i nemoćne roditelje. Država osobitu skrb posvećuje maloljetnicima bez roditelja i onima za koje se ne brinu roditelji.

Molim preuzvišenog Allaha dž.š, da svjetlom sablje Isa beg Isakovića, podari sabur duši Kolinde beg Kitarović, te da kraljica Balkana uvidi o čem ovdje pričam.Kao i da isto provide Jelečević, Brkić i Filipović.
p.s. U tekstu sam zaboravio spomenuti praksu naseljavanja Jajčana, Glamočana i Lašvana, poslije rata u Glinu i Knin. Gospoja iz Čapljine je kriva jer nije kao i oni otišla!
Naime glede  izjave da je pola Hrvata iz BIH otišlo treba od tog broja oduzeti one koji su iz BIH planski iseljavani od strane RH.
Kao da nas je tu, 90-ih bilo viška. Ili se radi o točkama Daytona za koje nam nije dano da budemo upoznati s njima.
nzridum l poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare