Nedjelja, 26 svibnja, 2024

BAKIR OD AMANETA: Narod će kazniti Lagumdžiju

Must Read

Rezervni bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da će Socijaldemokratska partija (SDP) Zlatka Lagumdžije biti kažnjena za “srljanje iz jedne u drugu političku avanturu”, te za razne “obrate i političke lupinge”.

Kako je rekao, narod je na općinskim izborima ove godine jasno pokazao šta je njegova volja i “kuda se okreće ta kazaljka narodne volje”. 

“To je očito protiv onoga što je radio Zlatko Lagumdžija kojem je dato povjerenje, a on je srljao iz jedne u drugu političku avanturu, pravio obrate i političke lupinge koji nisu donijeli dobro ovoj zemlji. Definitivno sam razočaran. Mislio sam da će taj čovjek više uraditi za stabilnost ove zemlje. Odbacivao je stranke koje predstavljaju većinu hrvatskog naroda, pa ih u pola mandata vraćao. Pri tome im daje koncesije koje ne može davati, a koji uvode priču o trećem entitetu kroz Izborni zakon BiH. Pa, potom, daje koncesije Republici Srpskoj koje idu na uštrb nezavisnih tijela bez kojih ova zemlja ne može izaći, što bi narod rekao, na zelenu granu. Narod je pokazao šta hoće, a šta neće”, kazao je Izetbegović.

Dodaje da je nakon općinskih izbora nastala “pomalo panična reakcija”.

“Još uvijek u parlamentima imamo konstelacije koje su rezultat narodne volje od prije dvije godine, pa žele da se neke stvari urade. Kao što rekoh, tu se već pomalo srlja. Jer, ako se desi da se prihvati Sporazum Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Socijaldemokratske partije (SDP), koji nedvosmisleno ide na štetu BiH i Bošnjaka, SDP neće zadržati svoju poziciju. Bit kažnjen za to! Ako SDP ne zadrži svoju poziciju, tada će sigurno doći u pitanje i rukovodstvo SDP-a. Dakle, radi godinu i po vlasti daju se koncesije i prave nepopravljive štete po zemlju. Ja to ne mogu nazvati drugačijim imenom nego paničnim i sebičnim srljanjem”, zaključuje Izetbegović.

(Vijesti.ba/AA)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -