Published On: Pon, lis 12th, 2020

BAKIR IZETBEGOVIĆ “Vidimo jedno srpsko-hrvatsko udruživanje, od strane Zagreba i Beograda”

Bakir Izetbegović, lider SDA, nakon završene sjednice Kolegija stranke, kazao je da ”nisu razgovarali o odlasku Aljoše Čampare”, no dao je svoj komentar.

“Da je to prvi put u životu, bio bih jako razočaran. Poslije silnih odlazaka koje promatram 30 godina, nisam razočaran. Ljudi kada osobne ambicije ne zadovolje i kad osjete da nemaju dovoljno prostora u stranci, optuže stranku. Imali smo prije par godina opasniji raskol, gdje nas je pola kluba zastupnika napustilo u državnom parlamentu, tako da je ovo mali problem za SDA. Idemo dalje”, kazao je Izetbegović, prenosi N1.

Razgovaralo se o izborima, Dejtonskom mirovnom sporazumu, te kako će ga obilježiti, ali i odnosima u regiji.

“Vidimo jedno srpsko-hrvatsko udruživanje, od strane Zagreba i Beograda. Evo danas su Dodik i Čović kod Vučića. Pozvao je dvojicu, a ne trojicu. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način da rade i tako da obilježe 25 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma. Na način da takve poruke šalju na BiH, na Bošnjake i na bh. patriote”, rekao je.

Da su ga pozvali, odazvao bi se i on sastanku, rekao je.

“Bh. slika mora biti trodimenzionalna. Kad sam bio u Zagrebu uvjerio sam se da je bilo priče samo sa jedne strane, pa je bilo neophodno razgovarati sa rukovodstvom u Zagrebu”, naveo je.

Govoreći o budućnosti koalicije sa HDZ-om, rekao je, da bi se riješile stvari moraju doći do kulminacije, čak i u zategnutosti odnosa.

“HDZ koji putem HNS-a predstavlja ono što nisu imali do sada, evo i u domovima naroda i parlamentima, moraju vidjet dokle mogu doći s time. Misle da je sad taj mandat da mogu postići stvari, a onda će se sve kako uvijek u BiH završiti kompromisom. Ako hrvatska strana smatra da mora imati legitimne predstavnike, onda ti legitimni predstavnici ne mogu imati kočnice kakve trenutačno imaju”, rekao je Izetbegović.