Published On: Čet, ožu. 2nd, 2017

Bakir Izetbegović je najveći problem u BiH i regiji

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović izjavila je sinoć da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najveći problem ne samo u BiH, već i cijeloj regiji i da bi on trebalo da bude pod sankcijama, a ne predsjednik RS Milorad Dodik.

Cvijanović je istaknula da je apsolutna zamjena teza da su ona i predsjednik RS-a remetilački faktor u BiH, iako se takva slika dugo godina stvara i namjerno produciraju.

“Mislim da je Izetbegović upravo najveći problem ne samo u BiH, nego i u cijelom regiji”, rekla je Cvijanović za RTRS.

Ona je navela da su netočne tvrdnje Izetbegovića da svi problemi u BiH stanuju u RS i da je Dodik najveći problem u cijelom regiji.

“Pokušava se prikazati da SNSD, Milorad Dodik, politika koju on vodi i institucije Srpske izazivaju nered ili kaos i na taj način se skriva da su neke stvari na koje se pozivaju u suštini puno gore postavljene u Federaciji BiH”, navela je Cvijanović.

Ona je istaknula da su sve stvari pruzrokovane akcijama SDA ili Bakira Izetbegovića. Ona je ocijenila da je smiješna priča kako Dodik “ruši” Daytonski sporazum.

Cvijanović kaže da su sankcije koje su nametnute Dodiku apsolutno nepotrebna stvar i velika greška odlazeće američke administracije, čiji su predstavnici “vrlo osobno shvatili neke stvari”.

SRNA

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer