Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Avaz ne štedi riječi: Budimir i Kebo kao četnici

Must Read

SARAJEVO – Čak je i Nikolić veći demokrata od Budimira i Kebe, piše Dnevni avaz o najavi da će HSP i SDA blokirati rekonstrukciju vlasti u predsjedništvu Federacije BiH i uspostavu nove parlamentarne većine.

-Budimir i Kebo na taj bi način napravili opstrukciju kakvu se nije usudio učiniti ni deklarirani četnik i novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. On je, naime, kao izborni pobjednik, najavio da će mandat za formiranje Vlade povjeriti onome ko bude osigurao skupštinsku većinu, pa makar to bio njegov ljuti neprijatelj Boris Tadić iz Demokratske stranke, piše Avaz te dodaje kako će to biti ”skandalozan su presedan u demokratskom svijetu” i da će ”Budimir i Kebo morati preuzeti odgovornost za nezapamćeno silovanje demokracije i destabilizaciju cijele države”.

-Jedino što bi, možda, Budimir i Kebo dobili opstrukcijama jeste još nekoliko mjesečnih plaća za sebe i SDA ministre iz državne kase. Za zemlju koja se teško izborila za demokraciju takav bi postupak bio vrhunac zloupotrebe položaja i presedan koji građani zasigurno ne bi dozvolili, navodi Avaz dodajući kako je Budimir osvojio samo 2.103 glasa na izborima u listopadu 2010.

Dnevni avaz, koji je u vlasništvu Fahrudina Radončića, budućeg ministra sigurnosti BiH i koji je najavio prodaju te tiskovine, u očiglednoj medijskoj hajci na SDA, također piše kako je ”lopovska družina opet na okupu”.

U tekstu o sastanku Stranke za BiH i SDA navodi se kako je u ”pitanju početak novih pregovora starih znanaca i partnera u višegodišnjoj otimačini državnih resursa, koji bi trebao rezultirati paktom izbornih gubitnika”.

-Poziv (Stranci za BiH, op.ur) je očajnički potez SDA, koja shvaća da će, prema svemu sudeći, uskoro završiti kao SBiH, stranka koja zbog odlaska s vlasti praktično ne postoji, piše Dnevni avaz.

I dok SDA i Sulejman Tihić u svojim javnim istupima proziva i optužuje SDP BiH da želi preuzeti kontrolu i rasprodati državne tvrke, Avaz piše kako su ”visoki zvaničnici obje stranke godinama u vlasti dijelili unosne talove iz Elektroprivrede BiH, BH Telecoma i drugih javnih poduzeća, koja se od tog tandema još nisu oporavila”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -