Utorak, 25 lipnja, 2024

AVAZ: Navijači Sarajeva idu u zatvor, Puljićev ubica na slobodi

Must Read

Kantonalni sud u Širokom Brijegu potvrdio je prvostepenu presudu tamošnjeg Općinskog suda kojom se desetorica navijača Fudbalskog kluba Sarajevo osuđuju na zatvorsku kaznu od 47 mjeseci zbog učešća u grupi koja je počinila paljevine, oštetila imovinu te počinila nasilje i napade na policiju u navijačkim neredima 2009. godine u tom gradu.

Izjavila je to za “Avaz” Anita Matijević, portparol ovog suda, kazavši da je presudu potvrdilo Sudsko vijeće kojim je predsjedavala Dragica Šimić, predsjednica Kantonalnog suda. 

– Osuđeni su na pojedinačne kazne od tri do deset mjeseci zatvora koju će izdržavati u kaznenopopravnim zavodima zavisno od mjesta stanovanja – kaže Matijević.

S druge strane, Oliver Knezović, koji je optužen za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića u istim neredima, i dalje je na slobodi te se krije u Hrvatskoj. Uprkos brojnim pozivima, ne želi se odazvati na ročišta o izjašnjenju krivice.

– Sljedeće ročište je u martu 2013. godine. Sudski poziv je Knezoviću diplomatskim putem ponovo poslan, ali nemamo informaciju je li ga zaprimio – kaže Matijević.

Isović: Presuda na obraz pravosuđu

– Ukoliko jedan ubica može slobodno hodati bez šanse i intencije da se riješi ubistvo Vedrana Puljića, šta onda govoriti za ljude za koje se znalo da će biti osuđeni prije početka suđenja. Smiješno je ovo komentirati. Činjenica je da sudovi i pravda u ovoj državi nisu za svakoga isti. Ova presuda ide na obraz pravosuđu i ovoj jadnoj državi – kaže ogorčeni predsjednik Udruženja “Bordo prijatelja 1946” Benjamin Isović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -