Published On: Pon, stu 5th, 2018

AVAZ: Misteriozni pacijent iz sarajevske bolnice je Sebija Izetbegović?!

Jedan liječnik tvrdi kako nije etično to što je s čitavog jednog odjela u četvrtak većina liječnika i drugog osoblja doslovno otjerana ranije kući s posla.”Ne možete u jednoj javnoj ustanovi poput KCUS-a blokirati cijeli kat, i to pod velom tajne. Nevjerojatno je da se takve stvari događaju u civiliziranom svijetu”, rekao je jedan uposlenik KCUS-a komentirajući misterioznu operaciju u sarajevskoj kliničkoj bolnici.

Naveo je kako nije etično to što je s čitavog jednog odjela u četvrtak većina liječnika i drugog osoblja doslovno otjerana ranije kući s posla.

”Takvo nešto nikad se nije desilo u KCUS-u, čak ni u vrijeme dok su se liječili najviši dužnosnici BiH”, navodi Avaz i dodaje kako je njihov sugovornik istaknuo kako bolest nije sramota i da nije etično da se ljudi uklanjaju s klinike i posla, kao što se dogodilo proteklog tjedna.

Sarajevske novine navode kako u KCUS-u još uvijek nisu dobili odgovor zašto je bio blokiran sedmi kat klinike i tko je pacijent zbog kojeg su provedene posebne mjere.

Novine navode kako su pripreme i sama operacija u jednoj od onkoloških sala u Centralnom medicinskom bloku obavljeni pod posebnim i tajnim mjerama.

U četvrtak oko 15 sati svi zaposlenici, uključujući liječnike i drugo osoblje tog odjela, pušteni su kućama. Na odjel su tada stigli dr. Dželaludin Junuzović, direktor kirurških disciplina, dr. Amela Katica-Mulalić, šefica anestezije, Muvedeta Butmir-Čedić, šefica računovodstva, i glavna sestra Ernela Eminović. Na odjel je stigao i jedan liječnik plastičar iz Beograda, koji je prisustvovao operaciji, koja je trajala skoro osam sati. Sve to vrijeme, do jutarnjih sati u petak, odjel je bio pod blokadom.

”Pitanje je zašto se krije ime pacijenta, čak i ako je u pitanju Sebija Izetbegović. Jer, iako zdravstveno stanje običnih građana jeste njihova privatna stvar, kod Sebije Izetbegović, kao i ostalih istaknutih javnih ličnosti, to nije slučaj. Poznato je, naime, da je Sebija Izetbegović prije desetak godina vodila borbu s karcinom dojke i da je o tome poslije govorila u medijima te da je na kraju, kako je potvrdila, pobijedila tu opaku bolest”, piše Avaz./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare