Published On: Pet, kol 6th, 2021

AUTOCESTE FBIH O TUNELU HRANJEN Raspisat ćemo novi tender i utvrditi eventualnu odgovornost sudionika u projektu

Povodom obustavljanja gradnje tunela Hranjen kod Goražda, danas su se ponovo oglasili iz JP “Autoceste FBiH” kazavši da će struka dati rješenja koja će imati na umu interese zajednice.

“Rješenja neće uzimati u obzir politikantstva koja nisu usmjerena ka cilju, a to je završetak projekta. To je interes šire zajednice, koji prevladava uskostranačke borbe. Kada je riječ o trenutnom stanju, JP ‘Autoceste FBiH’ utvrdilo je nepobitne činjenice. Evidentno je kašnjenje i nedostatak sredstava, jer za preostalih sedam i pol mjeseci, koliko je ostalo ugovornog roka, nije moguće realizirati preostalih cca. 70 posto fizičkog obima niti je to moguće financirati preostalim novčanim iznosom od 2.131.193,80 KM”, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Slijedi priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s Vladom FBiH i u skladu s važećom regulativom, što bi omogućilo nastavak radova s manjim rizikom u odnosu na ranije stanje.

“Novo rukovodstvo JP ‘Autoceste FBiH’ je zbog profesionalne i moralne obveze uradilo cjelovitu analizu radi utvrđivanja činjenica i sve dalje korake za rješenje ovog problema, uključujući i utvrđivanje stupnja eventualne odgovornosti svih sudionika projekta te mogućnosti nastavka realizacije projekta”, dodali su./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x