Published On: Sub, stu 24th, 2012

SKANDAL KOJI ĆE INTERPOL NATJERATI I U URED OHR-a: Kako su krali Inzkovi puleni Budimir, Lijanović, Selimović…

Dramatična sjednica Skupštine Razvojne banke FBiH, održana prekjučer kasno popodne, razotkrila je razloge sukoba u Vladi F Bih oko kontrole nad Razvojnom bankom F BiH.

Direktor Razvojne banke FBiH Ramiz Džaferović, naime, otvorio je karte i posvjedočio o dijelu pritisaka političkog vrha SDA i Sulejmana Tihića, koji su od njega, odnosno od državne banke, tražili kredite za svoje tajkune i koalicijske partnere. Jedna od njih je i Živko Budimir. Demorkat koji ne prizna izborne rezultate. Izdajnik roda svoga koji tvrdi da izdat neće on, te poštenjačina koji poziciju nelegalnog predsjednika koristi za privatnu izgradnju farmi. Da kasnije može izvlačiti poticaje od Inzkovog najdražeg ministra. Htio Živko pobjeći u brda ovako će morati na Ustavni sud. Što je dovoljno za smjene s ionako nemoralne, nelegalne i neustavne funkcije..

Panika koju danas sije list Hypo banke – Dnevni list , braneći Hypo mafiju, šefove Razvojne banke , Inzka i sl. samo je dokaz da se kriminalna austrougarska hobotnica počela urušavati…

AUDIO  Džaferović: Adile tražili ste da dam milijunske kredite Lijanoviću, Budimiru, Selimovićima,..
“Dnevni avaz” objavio je dijelove tonskog zapisa sa sjednice Skupštine Razvojne banke, koji predstavljaju materijal za istražne organe.

Sarajevski list, kao i još neki sarajevski mediji je objavio da je Džaferović ispričao da mu je ministar za izbjeglice i raseljene osobe FBiH i potpredsjednik SDA Adil Osmanović otvoreno u uredu u prisustvu predsjednika SDA Sulejmana Tihića tražio da ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerki Ivankoviću Lijanoviću da kredit od pet milijuna maraka kako bi NSRzB ostao na razini FBiH u koaliciji sa SDA!

Nadalje, Džaferović je naveo da je Osmanović od njega u više navrata tražio kredit za Hilmu i Muju Selimovića, u iznosu od 20 milijuna maraka, dok ga je, kako je naveo, pritiskao i zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlić da da kerdit za farmu u Posušju Živku Budimiru. Poslušajte