Predsjednik Sirije Bašar el-Assad danas je nazvao turskog predsjednika Erdogana “lopovom” prilikom prve posjete dijelovima provincije Idlib koje je sirijska vojska vratila od pobunjenika koji imaju podršku Turske. Državni mediji su prikazali slike Assada među sirijskim vojnicima, kako je navedeno, u strateški važnoj teritoriji na jugu Idliba, prenosi N1. Assad je tom prilikom Erdogana nazvao […]

" />
Published On: Uto, lis 22nd, 2019

ASSAD ERDOGANA NAZVAO LOPOVOM: “Lopovom koji je pljačkao tvornice, pšenicu i gorivo a danas krade teritorij”

Predsjednik Sirije Bašar el-Assad danas je nazvao turskog predsjednika Erdogana “lopovom” prilikom prve posjete dijelovima provincije Idlib koje je sirijska vojska vratila od pobunjenika koji imaju podršku Turske.

Državni mediji su prikazali slike Assada među sirijskim vojnicima, kako je navedeno, u strateški važnoj teritoriji na jugu Idliba, prenosi N1.

Assad je tom prilikom Erdogana nazvao “lopovom koji je pljačkao tvornice, pšenicu i gorivo a danas krade teritorij”, misleći na nedavnu tursku invaziju na sjeveroistoku Sirije s ciljem protjerivanja kurdskih boraca.

Turska je vršila i druge upade u Siriju i kontrolira teritorij istočno od Idliba. U toj provinciji ima promatračke punktove, iz kojih nadgleda primirje između vladinih snaga i pobunjenika i terorista, prenosi N1.