Published On: Uto, stu 13th, 2012

ANTISOCIJALDEMOKRATSKA PRAKSA TZV. SDP-a: Nećemo dozvoliti etničko grupiranje općina i županija

U svijetu u kojem socdemokratske stranke čine Vlade, i u kojem je socdemokracija tradicija, osnovno načelo socijaldemokracije jeste prakticiranje direktne demokracije, te prepuštanje što većeg opsega odluka najnižim razinama vlasti. Ide se čak do mjesnih zajednica, koje same donose zakone, raspisuju referendume, proglašavaju se općinama, ili se općine same gase. Kriteriji po kojima to rade su razni, ekonomski, prometni, regionalni, etnički. U bosanskoj socdemokraciji Zlatka Lagumdžije, svi postulati socdemokracije stavljeni su u skladište turske ambasade u BIH. Direktna demokracija? Jok. Parola je :Nećemo dozvoliti! Dobro došli u Bošnjakistan.
SDP BiH je spreman razgovarati o eventualnoj prekompoziciji Federacije BiH samo ako će to voditi povećanju funkcionalnosti i smanjenju troškova funkcioniranja ovog entiteta, odnosno oslobađanju značajnog dijela sredstava koje će biti raspoložive za ulaganje u gospodarstvo, navodi se u priopćenju SDP-a.

U priopćenju se istiće da “sve druge nakane, a posebno etnička grupiranja općina ili županija u nove „etnički čiste cjeline” neće imati podršku SDP-a. Ne samo da nećemo sudjelovati u kreiranju takvih rješenja, nego ćemo se i oštro suprotstaviti takvoj mogućnosti”.

– Svjesni smo da će u narednom razdoblju biti različitih pokušaja manipulacija ovim procesom o kome se za sada samo špekulira i za koji nitko nema jasnu sliku u kojem će pravcu ići. S toga, pozivamo političke stranke da se prema ovoj temi ponašaju odgovorno i ne koriste je u dnevnopolitičke svrhe čak i prije nego se ozbiljno počelo govoriti o njoj u okviru institucija naše zemlje, dodaje se u priopćenju SDP-a.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare