Published On: Pon, lis 30th, 2017

Ana Rita Puljić uskoro odlazi na liječenje

Ana Rita Puljić, zahvaljujući dobroti brojnih ljudi uskoro odlazi na liječenje u Zagreb. Došlo je do promjene plana i mjesta liječenja, a po riječima majke Marije, traži da se uplati unaprijed iznos za cijelu godinu, koji je puno veći od onoga koji su se s njima dogovarali na početku, te je puno veći i od prikupljenog iznosa.

“U međuvremenu smo dobili informaciju da se jedna djevojčica počela liječiti na Kliničkom bolničkom centru ‘Rebro’ u Zagrebu. Tako da i mi sada rješavamo papire i nadamo se da ćemo vrlo brzo krenuti”, rekla je Marija dodajući da su četiri injekcije zapravo pola godine terapije, te prve tri injekcije dobiva svako dva ipo tjedna, a četvrtu dobiva kasnije.

Marija je dodala kako će liječenje u Zagrebu biti jeftinije. Podsjetimo, cijena jedne injekcije u Njemačkoj je 100.000 eura!

“U tu cijenu su bili uračunati i troškovi liječenja, a na ‘Rebru’ jedna injekcija košta oko 86 tisuća eura, s tim da bi na ‘Rebru’ bolničke troškove snosila Klinička bolnica Mostar”, rekla je Marija.

Liječenje bi se kasnije, nastavilo s po tri injekcije godišnje. To bi omogućilo da Ana Rita konačno stane na vlastite noge i zapleše s prijateljicama, što joj je oduvijek bila želja. Nadamo se da će Ana krenuti na terapije što prije jer je prije nekoliko tjedana bila na pregledu, kada su rezultati pokazali da Rita noću treba masku s kisikom kako bi lakše disala, piše hercegovina.info.

Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru.

Svi koji ste u mogućnosti, Ani Riti Puljić možete pomoći pozivom na humanitarni broj 092 890 858 (HT Eronet) i 090 291 083 (BH Telecom) i tako donirati 2 KM, a pomoći možete i uplatom novčanih sredstava, sukladno vašim mogućnostima, na račun otvoren kod UniCredit Banke d.d:

Primatelj: Ana Puljić Transakcijski broj: 3389102546562927 Poziv na broj 40540543001

Uplate za inozemstvo: Primatelj: Marija Puljić BA393381302863281218 SWIFT: UNCRBA22

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x