Utorak, 18 lipnja, 2024

Amerika nakon tragedije žudi za zabranom oružja

Must Read

Amerika je doslovce u šoku! Mediji su prepuni svjedočanstava ljudi koji su na bilo koji način vezani uz obitelji čija su djeca stradala u masakru u Newtownu, a cijeli je slučaj ponovno podigao na noge protivnike oružja. No ako je suditi prema CNN-ovim analitičarima, sasvim je jasno da se Zakon o posjedovanju oružja u SAD-u neće promijeniti

Američke zastave su na pola koplja diljem zemlje, a na Floridi, koja je ipak prilično udaljena od Connecticuta, mjesta te stravične nesreće, mediji su aktualizirali još jedan napad oružjem u školama, onaj koji se dogodio točno dvije godine prije suludog pokolja u režiji 20-godišnjeg Adama Lanze.
Naime, Clay Duke uzeo je 14. prosinca 2010. za taoce šest članova školskog odbora u Panama Cityju, no iako je pokušao, nije ubio nikoga. Na kraju je presudio sam sebi i to nakon razmjene paljbe s Mikeom Jonesom, školskim šefom sigurnosti.
Dvije godine kasnije, na isti dan, dogodio se pokolj s nevjerojatnim posljedicama u Newtownu i Amerikanci traže objašnjenja. Oglasio se i predsjednik Barack Obama, svoj glas u eterima gotovo svih iole važnijih TV postaja pustili su razni političari, i svi se pitaju koliko puta se takve stvari moraju dogoditi Americi dok se nešto ne promijeni. Naravno, na meti je već spomenuti zakon o posjedovanju oružja koji je vrlo liberalan u SAD-u.
Kad se zbroje te dvije pucnjave, posve je jasno zašto je u Miamiju ovih dana primjetno više policijskih patrola, a unatoč lijepom i toplom vremenu, u parkovima se ne mogu vidjeti djeca. Tradicionalna okupljališta obitelji tijekom vikenda posve su opustjela, čak su i plaže, poput razvikanih Miami Beacha i South Beacha, poluprazne. Na pješčanim žalovima tek su rijetki turisti i spasilačke službe.
Sasvim je jasno da Florida itekako pamti 2010. godinu i da je njezini žitelji povezuju s masakrom u Connecticutu. Mediji prenose mišljenje mnogih da se zla kob nedužne djece više ne može promijeniti, no i da se mogu spriječiti budući slični problemi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -