Published On: Pet, kol 12th, 2022

Američkom kapetanu 1995. u BiH srušili zrakoplov. Spasila ga je, kaže, Gospa. Ali ne bilo čija i ne bilo koja. Nego ona iz Međugorja

Američki kapetan zračnih snaga NATO-a Scott O’Grady izašao je u javnost s gotovo nevjerojatnom pričom koja osvaja svijet.

Njegov zrakoplov oborili su u lipnju 1995. godine u blizini Bihaća bosanski Srbi. On je spašen nakon uspješne operacije više od 40 zrakoplova i helikoptera, stotinjak vojnika i najboljih stratega NATO-a.

Nakon povratka u SAD-u je napisao je knjigu o događajima i strahotama koje je proživio nakon što su Srbi u blizini Bihaća srušili njegov F-16. Opisujući patnju, glad, žeđ, hladnoću i strah koji je proživio tijekom nekoliko dana skrivanja i čekanja pomoći u šumama, on donosi i jednu čudesnu priču za koju kaže da ima najveće značenje u akciji spašavanja.

Trećeg dana mog skrivanja, razmišljajući o tome kako je preživljavanje samo dio nekog duhovnog testa, doživio sam nešto nevjerojatno i neponovljivo. Odjednom, u tišini svog skrovišta sjetio sam se majčine prijateljice koja je prije nego je izbio rat u Bosni i Hercegovini posjetila Međugorje, malo mjesto na jugu zemlje u kojem postoji svjedočanstvo o Gospinu ukazanju. Tog trenutka počeo sam se moliti Gospi. Odmah sam osjetio njezinu nazočnost. Ona je postala sve više i više jasnija, gotovo opipljiva, sve do trenutka kada sam je ugledao.

Teško je to opisati riječima. Vizija je bila prožeta mojim osjećajima, ona je dolazila kroz snagu mojih osjećaja a riječ je o neopisivoj toplini punoj blaženstva i mira. Jednostavno sam znao da postoji netko tko se molio i čuvao me sve do mog povratka kući. Ta vizija bila mi je najvažnija stvar koja mi se dogodila u BiH. To mi je dalo snage i hrabrosti da izdržim u najtežim trenucima, svjedoči američki pilot, prenosi Vjera.hr.

U svojoj knjizi pilot je također opisao prisutnost Gospe koja se pojavila neposredno nakon obaranja njegovog zrakoplova.

O’Grady opisuje, kako je, nakon čudesnog preživljavanja udara rakete bosanskih Srba, shvatio da se dogodilo nešto nadnaravno i nevjerojatno što ga je spasilo. Kako svjedoči, Srbi su morali jasno vidjeli njegov padobran koji je letio sa srušenog zrakoplova F-16, s kojim je skočio da bi preživio. Ali, nekim čudom nisu.

Ja sam samo osjetio neku tajanstvenu silu koja me činila nevidljivim za moje neprijatelje. Ne mogu vam to opisati, osjetio sam da me prekrila svojim plaštom, plaštom koji me sačuvao od neprijateljske sile. Skrivao sam se dvadesetak kilometara iza srpskih linija prekriven nečim snažnim što me tješilo i štitilo cijelo vrijeme, opisuje ovaj NATO pilot svoje nadnaravno iskustvo i dodaje da je tek treći dan shvatio da su u pitanju Međugorje i Gospa iz Međugorja.

Kada je shvatio da je to što osjeća prisutnost Majke Božje tada ju je, kako svjedoči, i vidio što mu je dalo nadnaravnu snagu da dok čeka pomoć, ostane potpuno nevidljiv Srbima koji su ga tražili po šumama.

Osjećaj je bio vrlo topao i umirujući, svjedoči ovaj pilot čija knjiga pod nazivom Častan povratak u detalje opisuje nadnaravan plašt Gospe iz Međugorja koja je odigrala ključne dijelove u akciji spašavanja njegova života.

Inače, svjedočanstvo ovog američkog pilota zasjalo je i na naslovnici časopisa Time te je obišlo svijet. Svjedočanstvo je podijeljeno na i Mystic Post.

Prema ovoj priči 2001. godine snimljen je ratni akcijski film Iza neprijateljskih linija.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Zlocinac u borbenom avionu danima sije smrt medju Srbima, odjednom osjeca milost boziju…….KAKO TO USSSTTASSKKI ZVUCI

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Antisa Milas iz Hercegovine mjesecima kolje Srbe u logoru Jasenovac, i odjednom na kraju dana osjeti milost boziju kso postrek da sutra kolje jos vise i krvavije……..KAJO OVO USSSTTASSKKI ZVUCI.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Srpski zivoti su napadnuzi i 41. I 91.

ZLIKOVCI SU BILI I OSTALI ISTI

Mihovil
Mihovil
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Sigurno su bili zaslužili. Šta misliš? Ili si bio u pelenama kad su srbi palili i žarili 90tih??

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mihovil
1 mjesec prije

Klati i ubijati uz blagoslov boga……..TO BAS USSSTTASSKKI ZVUCI.

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

hvala tebi Majko naša Sveta 🙏 kraljico Hrvata.

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

Hahahhahababnanababba cuj kraljica hrvata, pa vi ste pravi nebeski narod

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

ajde safa s hođom na arlaukanje šejtanu..sikter

MUSLIMANI I S U S I MARIJA
MUSLIMANI I S U S I MARIJA
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

I S U S je bio OSUNNEĆEN.
UVIJEK ME INTERESOVALO OTKUD KRŠĆANIMA U PREZIMENU “HADŽI”.. KAKVE SU TO KRŠĆANSKE “HADŽIJE”!? …
I NAŠAO SAM DA SE KRŠĆANI SLAŽU SAMO OKO JEDNE “STVARKE”.. SLAŽU SE OKO “SVETOG PREPUCIJA”, odnosno datuma kad je I S U S osunnećen…. PO TOM DATUMU JE ODREĐENA I PROSLAVA NOVE GODINE..
DAKLE, JEDINA “STVAR”-ka KOJA JE KRŠĆANIMA OSTALA OD I s u s a JESTE “PREPUCIJ” tj. kožica od ČUNE. St.Prepucij SE ČUVA U CRKVI U Vatikanu i REDOVNO SE HODOČASTI.. JESTE, REDOVNO SE HODOČASTI KOŽICA OD Č-UNE I HODOČASNICI DOBIVAJU OPROST GRIJEHA UNAZAD 10 GODINA I NAZIV “HADŽIJA”!
TO SU DAKLE KRŠĆANSKE HADŽIJE KOJI “TAVAFE” SVETU Č-UNU…
SAMO ISTINOM I ARGUMENTOVANO JE Islamski.

Last edited 1 mjesec prije by MUSLIMANI I S U S I MARIJA
FAŠIZAM JE KRŠĆANSKI PROIZVOD
FAŠIZAM JE KRŠĆANSKI PROIZVOD
Šta ti kažeš na ovo?  MUSLIMANI I S U S I MARIJA
1 mjesec prije

Biću sasvim otvoren…
ISLAMIZACIJA postoji u Bosni, ali postoji u istoj mjeri i kristijanizacija, to jest vraćanje interesa za vjeru kod BOSANSKIH ka:tolika i pravoslavaca.
Međutim, BOŠNJAČKA TOLERANCIJA nije evropskog, nego MUSLIMANSKOG PORIJEKLA. Ako sam tolerantan, ja sam to prvo kao musliman,a zatim kao Evropljanin. Očiglednie činjenice dokazuju sa je za vrijeme SH AGRESIJE ’90ih,naprimjer, u BOSNI su uništene STOTINE DŽAMIJA i CR:KAVA, ali SVE su ih UNIŠTILI KRŠĆANI “Svetosavci” nasljednici Konstantinovi crkve” ili oni što se pozivaju na “Evropske vrijednosti”, NIJEDNU NISU SRUŠILI MUSLIMANI Bošnjaci. Za vrijeme Osmanlija, Turska vlast nije bila uvijek “svilena”, ali svi kršćanski narodi i svi njihovi najvažniji srednjovijekovni spomenici, njihovi jezici, običaji, preživjeli su 500 godina “MUSLIMANSKE” vlasti. To je činjenica. Čuveni fruškogorski manastiri, nedaleko od Beograda, preživjeli su 300 godina turske vlasti, ali nisu preživjeli tri godine evropske vlasti. Spaljeni su u toku Drugog svjetskog rata. Fašizam i komunizam nisu azijski, nego evropski proizvod. Ni sada Evropa nije pokazala neku veliku osjetljivost prema pojavi fašizma na Balkanu. Ja cijenim Evropu, ali mislim da ona ima odveć visoko mišljenje o sebi.

GO.SPA IZ MEĐUNOŽJA
GO.SPA IZ MEĐUNOŽJA
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

SPAŠAVALE SU NJIH MNOGE KRALJICE RVATA IZ MEĐUNOŽJA…
…DAPAČE,
I MENE JE JEDNA IZ ZG…
SAD mi JAZUK ŠTO HIN NIJEBILO VIŠE.

Last edited 1 mjesec prije by GO.SPA IZ MEĐUNOŽJA