Published On: Uto, srp 13th, 2021

Američki znanstvenici tvrde da cijepljenima ne treba treća doza

Američki zdravstvenici priopćili su nakon sastanka s proizvođačem vakcina “Pfizer” da Amerikancima koji su potpuno cijepljeni protiv koronavirusa nije potrebna treća doza.

“Pfizer” je objavio prošlog tjedna  da planira zatražiti od američkih regulatora odobrenje za dodatnu dozu vakcine, na osnovu dokaza o povećanom riziku od infekcije šest mjeseci nakon imunizacije i širenja delta varijante virusa.

Službenici Odjeljenja za zdravlje i usluge (HHS) imali su sastanak s predstavnicima “Pfizera” o najnovijim, preliminarnim podacima o cijepivima i nastavit će u budućnosti raspravu o tome kada i da li je potreba nova doza za pojačavanje imuniteta, rekao je portparol ove službe.

“Pfizer” je saopćio da planira da objavi jasnije podatke u nekom od stručnih žurnala.

Iz tvrtke je rečeno da “Pfizer” i administracija SAD-a dijele osjećaj urgentnosti da se ostane ispred virusa i da postoji dogovor da znanstveni podaci diktiraju sljedeće korake u striktnom regulatornom procesu.

Širenje delta varijante, koja je prvi put detektirana u Indiji, pojačalo je strah u vezi s time da li cijepiva pružaju dovoljno zaštite i od ovog soja.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x