Published On: Pon, stu 8th, 2021

Američki demokrati upozoravaju Bidena na Vučićevu politiku, on uvrijeđeno poručuje: ‘Super! Ja sam kriv za to, Robin Hood koji se bori za svoj narod’

Za analitičare je to jasan znak kako SAD ima plan za rješavanje problema Zapadnog Balkana, a Vučić – on po svom – iste sekunde upregnuo je već spomenuti propagandni medijski stroj koji financijski hrani pa njime i upravlja.

Dok mu iz Amerike stižu kritike, Vučić, očekivano pred kamerama, prima treću dozu cjepiva. Nažalost po građane Srbije, izvješća pokazuju kako je predsjednik Vučić produbio korupciju u Srbiji, koristeći se i krizom Covida- 19 kao izgovorom da bi prikrio vladino trošenje i nabavljanje zaštitne opreme i respiratora.

“Svatko ima pravo ocijenjivati tuđu demokraciju na način koji hoće. Njima je dokaz za korupciju to što sam se trudio nabaviti respiratore, umjetna pluća i lijekove za naš narod”, kaže Vučić, objavljuje Dnevnik Nova tv.

Sedam demokratskih kongresmena upozorava Bidena na vrlo nisku razinu slobode medija u Srbiji. Kako su primijetili Reporteri bez granica: ”Srbija je zemlja u kojoj su novinari podvrgnuti gotovo svakodnevnim napadima koji sve više dolaze od vladajuće elite i provladinih medija. Također je jasno kako provladine medijske kuće prosperiraju i s vladom su u obostrano korisnom odnosu…”.

A Biden, inače, u Srbiju, ali i ostatak teritorija koji nazivaju Zapadnim Balkanom uskoro šalje ekipu iskusnih diplomata.

“Super, ja sam kriv za to. To nije dokaz nikakve korupcije već moje borbe! Pa makar bio i Robin Hood iz jednog malog naroda koji se borio za svoj narod i svoje ljude”, kaže Vučić na optužbe.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
24 dana prije

Imamo mi BOSNJE pravoslavci iz Bosne i ljepših od ovog Vucica što vam dadosmo nece biti ruzan ko ŠEŠELJ ili djetinjast ko Đinđić…imamo mi Bosanaca jos ..imamo i Velikih Srba ko Dodo..

Dunja
Dunja
Odgovori   Šaćir soros
24 dana prije

Vid ovog konja…

Dunja
Dunja
Odgovori   Šaćir soros
23 dana prije

Nemoj mi Vojvodu Šeleta dirati! Najmlađi doktor nauka svih vremena u onoj zemlji. U onoj zemlji gdje je školstvo bilo jako i diplome se nisu kupovale. I gdje je bolonja postojala samo kao vrsta jeftine salame.

Dunja
Dunja
24 dana prije

Kakav je ovo fake article? Da ga Đilas nije platio?

Dunja
Dunja
24 dana prije

Oni o slobodi štampe. Ima 100 opozicionih portala i tv stanica u Srbiji. Što ćute o Bosni? I slobodi štampe u Bosni, gdje Bakir sve kontroliše. Eno ni Senad ne smije više ništa reći o Sebijinoj Diplomi, Bakiru, sejdi, fikusu, sda…
.