Srijeda, 17 srpnja, 2024

Američka vlada kažnjavat će škole koje diskriminiraju LGBT djecu?

Must Read

AMERIČKI predsjednik Barack Obama rekao je da su smjernice koje je objavila njegova administracija o pitanju transrodnosti potrebne za pomoć školama koje se suočavaju s tim osjetljivim pitanjem te da će osigurati da sva djeca budu pošteno tretirana.

U intervjuu za BuzzFeed News, Obama je rekao da su škole od ministarstva obrazovanja zatražile odgovor na pitanje kako da postupaju kad se suočavaju s transrodnom mladeži.

“Mislimo da je važno za škole koje žele napredovati i, u vrlo praktičnom smislu, nositi se s time ove školske godine – da znaju što će učiniti sljedeće godine i kako da tome pristupe – da im damo našu najbolju prosudbu o tome kako da postupaju”, rekao je Obama.

Djeca koja su u manjini su ranjiva, rekao je Obama. “Mislim da je to dio naše obaveze kao društva da osiguramo da je svatko pošteno tretiran, da su naša djeca voljena i zaštićena i da je njihovo dostojanstvo potvrđeno”, kazao je.

“Govorimo o djeci. Svatko tko je bio u školi, u srednjoj školi, tko je roditelj mora shvatiti da su djeca koja su nekad u manjini, djeca koja imaju drugačiju seksualnu orijentaciju ili su transrodna često potencijalno objekt zlostavljanja”, kazao je američki predsjednik.

Američka vlada poručila je u petak američkim javnim školama da transrodnim učenicima moraju omogućiti da koriste zahode koje žele, ili za žene ili za muškarce, izazvavši ljutnju republikanaca i povećavši izglede za sukobe oko saveznog novca i pravne nadležnosti.

Konzervativci su se usprotivili tim neobvezujućim smjernicama za škole, najnovijoj kontroverzi u raspravi o pravima homoseksualaca i transrodnih osoba u Americi.

U vladinim smjernicama neizravno se prijeti da bi škole koje zanemare vladino tumačenje zakona koji zabranjuje diskriminaciju učenika mogle završiti na sudu ili ostati bez saveznih potpora.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -