Subota, 13 srpnja, 2024

Američka ambasada u BiH: Odbacujemo bilo kakvu podjelu BiH

Must Read

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović izjavio je jučer da je treći entitet realna mogućnost za BiH i da o tome treba razmišljati.

“Ja mislim da bi to bilo rješenje koje bi bilo prihvatljivo svima”, rekao je Čović gostujući na Hrvatskoj radio-televiziji.

Za komentar na ovu Čovićevu izjavu televizija ratnog vođe Mostara, Safe Oručevića  je danas zatražila stav Amabsade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Odgovor iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH Safi Oručeviću prenosimo u cijelosti:

“Stav SAD o ovom pitanju je poznat i ostaje nepromijenjen. SAD su posvećene principima Daytonskog mirovnog sporazuma – Bosni i Hercegovini kao demokratskoj, multietničkoj, suverenoj i nezavisnoj državi sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, te sa neupitnim teritorijalnim integritetom.

Mi odlučno odbacujemo bilo kakvu daljnju geografsku podjelu BiH, uključujući i mogućnost formiranja trećeg entiteta, te se snažno protivimo reorganizaciji zasnovanoj na etničkim principima”, navodeno je u reakciji ambasade SAD-a u BiH.

 

Safa Oručević je bio ratni lider Mostara. Povezan s najvišim strukturama u zemlji. Koje su opet bile povezane s El Mudžahidom. Koji je opet 2001-e, jedan dio njih sudjelovao u napadu na WTC tornjeve. U Istočnom Mostaru  je jednom prilikom streljano 17 Hrvata, vojnika, iz Zenice.Koji nisu htjeli pucati na HVO sa ABIH puškama.

Ovo nije jedini zločin urađen u Istočnom Mostaru. U današnjem sudu u Mostaru bio je logor Armije BIH. Neki ljudi su zapaljeni na krovovima Istočnog.

Haaški sud nije kaznio zločine počinjene u Istočnom Mostaru. Niti jedan. Sud BIH ostao je također jako skroman po tom pitanju. Nisu kaznili ni zločine iz Musale u Konjicu niti muzeja u Jablanici. Nitko nije odgovarao po komandnoj odgovornosti kao u slučaju HVO-a i VRS-a.

Ovo nije prvi put da SAD ambasada daje izjave ratnim licima u  BIH. Svojedobno su čak dali priopćenje čovjeku s američke crne liste, i suradniku Bin Ladena, kako se Alispahića spominje u CIA-inim spisima.

Nedavno je haaški tužitelj Scott proveo divan dan sa Safom Oručevićem u Mostaru. Jelo se. Pilo se. Plesalo se.

Tužitelj nepristranog suda. Suda koji smatra da su se djeca u Grabovici poubijala sama. Ili ih je poubijao HVO.

Podržavamo rad US ambasade. Al žao nam je da se druže s ratnim protagonistima i ljudima koji su se susretali s onima koji su se susretali s onima koji su 9/11 izvršili napad na WTC tornjeve.

To je baš loše i šalje lošu poruku građanima BIH koji nemaju nikakvih kontakata s ljudima poput Bin Ladena.

A 9/11 2001-e nisu bili u NYC niti kontaktirali s napadačima na WTC.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -