Published On: Pon, lis 5th, 2020

Aluminij vratio na posao 82 radnika

MOSTAR – Izraelska M.T. Abraham Grupa i njihova članica Aluminij Industrija kompletirali su prvu fazu zapošljavanja bivših radnika mostarskog Aluminija, u skladu sa potpisanom sporazumom, priopćeno je.

Kompletiranjem prve faze, Aluminij Industrija je zaposlila ukupno 82 bivša radnika Aluminija od strane Aluminij Industrije d.o.o.

Proizvodnja u Aluminiju ugašena je 10. srpnja 2019. godine zbog duga od oko 200 milijuna eura, od čega se više od polovine odnosilo na dug za električnu energiju, nakon čega je, zaključno sa veljačom ove godine, otpušteno skoro 900 zaposlenih iz tog nekadašnjeg bosansko-hercegovačkog giganta.

“Pored 82 bivša zaposlena iz Aluminija, M.T. Abraham Grupa i Aluminij Industrija su zaposlili dodatne radnike na ključnim pozicijama za ostale propratne aktivnosti tvrke, koje su nužne za nesmetano sprovođenje plana reaktivacije i početak proizvodnje”, naveli su iz izraeleske kompanije.

Ističu da je trenutno u toku aktivna priprema Livnice za proizvodnju, kao i ostale pripreme vezane za početak proizvodnje. Proizvodna hala i oprema su u procesu servisiranja po planu reaktivacije.

U toku su i potrebni postupci nabavke kako bi se osigurao pravovremeni početak proizvodnje, naveli su iz Abraham grupacije.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>