Published On: Uto, lis 23rd, 2012

Aleksandra Pandurević(SDS): Nismo znali da će SNSD povući inicijativu za Lagumdžijinu smjenu

Zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević izjavila je novinarima da su oni iznenađeni i da nisu znali da će SNSD povući svoju inicijativu o razrješenju ministra Zlatka Lagumdžije.  

– Saznali smo kao i ostali poslanici na samoj sjednici. Nismo učestvovali ni u kakvim razgovorima, pregovorima, ne znamo ništa ni o kakvim ponudama, ali mi ne možemo natjerati SNSD da ostane pri svojoj inicijativi. To je njihova odluka i to je njihov stav – kazala je Pandurević.

Dodala je da SDS ostaje pri svojoj inicijativi za smjenu zamjenika predsjedavajućeg ZD PSBiH Denisa Bećirovića.

Na novinarsko pitanje da li će SDS biti dio sadašnje većine, Pandurević je odgovorila da SDS nije dio ove ili one većine, „nego ovdje predstavlja RS zajedno sa SNSD-om“.

– Mi smo apsolutno zajedno, imamo ono što je interes RS-a, naš dogovor. Svako od nas je posebna, odvojena partija koja ima pravo na svoje stavove. Naš dogovor ničim nije doveden u pitanje. Nema nikakvih krupnijih razmimoilaženja između nas o pitanjima koja su od suštinskog značaja za RS – kazala je Pandurević.

Na pitanje šta može biti ekonomski i nacionalni interes stranaka iz RS-a, odgovorila je da misli da ekonomski i nacionalni interes svih u ovoj zemlji treba da bude da se počnu odgovorno ponašati.

– Ne vidim da su se prethodne dvije godine ekonomski odgovorno ponašali ni SDP ni SNSD. Uostalom to su pokazali rezultati lokalnih izbora šta građani misle o njihovoj odgovornoj ekonomskoj politici – kazala je Pandurević. (Dnevnik.ba/Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare