Published On: Sri, svi 2nd, 2012

Aktivist pokreta Occupy London: Mi smo već u III. svjetskom ratu. Dug je oružje

60614383Aktivisti Occupay Wall Street iz Londona poručuju kako su ljudi napokon shvatili da ih njihove vlade pljačkaju. ‘Mi smo u III. svjetskom ratu, to je ekonomski rat, a oružje je dug’, pojasnio je

Aktivist Jamie Kelsey-Fry s novinarom Russia Today progovorio je o svojim razlozima prosvjeda te prenio svoje riječi cijelom svijetu.

‘Točno na ovom mjestu gdje stojim bio je poznati sveučilišni grad. Imali smo večer solidarnosti s Grčkom, među nama je negdje oko 50 Grka, i oni upozoravaju na vrlo interesantnu polazišnu točku – mi smo u Trećem svjetskom ratu, to je ekonomski rat, a oružje je dug’, pojasnio je ove revolucionarne riječi.

Dodao je kako je njihov pokret više usmjeren revolucionarnim rješenjima, za razliku od onih reformskih. ‘Revolucija je znatno više povezana s idejom da se izbrišu organizacije kao što su IMF, donosi odustajanje od svih organizacija koje su vladale. Vjerujemo da su u potpunosti korumpirane’, dodao je Jamie Kelsey-Fry.

Kaže da se ista stvar dogodila i s vladama koje su povezane s financijskim institucijama i njihovim odlukama. ‘Oni imaju sluha za korporacije i za financijske institucije, puno više nego što ga imaju za zemlje i ljude koje trebaju podršku’, kaže.

‘Tako da u situacijama koje se sada događaju Grčkoj, a vlade izlaze s priopćenjima da je došlo do Trećeg svjetskog rata, ekonomskog rata u kojem je dug oružje, alarmi uzbune zvoni za mnoge ljude’, pojasnio je.

Kao dobar primjer istakao je Island. ‘Njihova djela su inspirirajuća, rade potpuno drugačije od onoga što im je rečeno. Nisu učinili sve da vrate dugove, već su sami počeli prepravljati svoj ustav. Odustali su od svih vođa za koje vjeruju da su korumpirani. Na sud tjeraju sve bankare koje su državu dovele na prosjački štap. Sami preuzimaju kontrolu i na vrlo du dobrom putu’, tvrdi.