Published On: Čet, ruj 5th, 2013

Ahemić: Mehmedović je odgovoran za naoružanje kod Tešnja!

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović mora odgovoriti na pitanja odakle je naoružanje pronađeno na lokalitetu Kaloševići i kome je bilo namijenjeno, poručio je ratni komandant tzv. Armije BiH Muharem Ahmić.

Ahmić ističe da Mehmedović, poslije događanja na tešanjskom prostoru, želi drugima staviti na teret ono za što je samo i jedino on odgovoran.

On je u priopćenju za javnost nakon što je pojedine bivše i sadašnje funkcionere i ratne komandante Mehmedović nazvao “izdajnicima i petokolonašima” naveo da bi ga lider SDA u Tešnju proglasio za narodnog heroja da je htio lagati da je naoružanje iz rata i da je pripadalo tzv. Armiji BiH, prenosi “Dnevni avaz”.

Ahmić smatra da se Mehmedović, koga naziva “lokalnim šerifom”, uplašio otvaranja istrage za ratne zločine počinjene na ovom prostoru, te za pronalazak velike količine protuoklopnog naoružanja na lokalitetu Kaloševići.

Ahmić podsjeća da je 2002. zbog Mehmedovića bio uvučen u sudski proces u vezi sa skrivanjem zaostalog naoružanja u kojem je “priznao” da je najveća količina bila kod njega, iako nije imao nijedan “hekler”.

-Nisam bio od onih koji su Mehmedoviću bili povjerljivi kada ih je dijelio – tvrdi Ahmić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare