Utorak, 16 travnja, 2024

A SALVETA? Paddy Ashdown: U Siriji primijeniti Daytonski stil

Must Read


Bivši visoki predstavnik u BiH lord Paddy Ashdow, neka vrsta britanskog Mesića, poznat je kao kontradiktoran, počesto i smutljivac i lažov,  i za sebe tvrdi da je i dalje jedan od  najutjecajnijih političara iz međunarodne zajednice koji je ostavio značajan trag u BiH. Na Otoku međutim, njegov utjecaj više ne postoji.
U Sarajevu ga jako vole jer je jako koristio bonske ovlasti. Sarajevo voli bonske ovlasti jer bonske ovlasti nikada nisu bile uperene protiv Sarajeva.
I danas, ovaj umirovljeni političar Sarajevo i BiH nosi u svom srcu kaže, a u intervjuu koji je dao za Independent kaže kako na zidu svoje sobe i danas drži sliku Sarajeva. Čudi što ne drži sliku Mostara. Onog istog kojeg je ostavio da trune pod njegovim Statutom.
Ashdown je poznat kao veliki protivnik politike koju vodu aktualni premijer Velike Britanije, David Cameron. Mnogi smatraju da iskustvo u “osiguranju mira” (politički eufemizam za kulturu kontroliranog kaosa) koje ima Ashdown, može pomoći i Cameronu koji planira u parlamentu na dnevnom redu bude pitanje o odobravanju bombardiranja u Siriji.
Ashdown je istakao da ukoliko bi se on pitao, ne bi došlo do bombardiranja u Siriji.
“Moramo zaustaviti refleksne reakcije, nije bombardiranje rješenje za svaki problem. Ovo je četvrti veliki neuspjeh međunarodne zapadne intervencije. Prvo je bio Irak, pa Afganistan, Libija i sada Sirija”, rekao je Ashdown.
Ipak, Ashdown, kada je u pitanju globalna politika i kriza, nadu vidi u nedavnom dogovoru Irana sa zapadnim silama o ukidanju sankcija i zaustavljanju nuklearnog programa.
“Zapad treba graditi koaliciju koja će trebati Putinu. Europa i SAD bi trebali zajedno raditi te uz sporazum koji je postignut sa Theranom, stvarati neki mirovni ugovor sličan Dejtonu, koji će uključiti suradnju i Rusije i Irana i Turske ali i nekih arapskih država”, istaknuo je Ashdown.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -