Published On: Pet, pro 24th, 2021

A DOMJENAK S MITRALJESCOM NIŠTA? Uvukao se čudan nemir u ljude; neka Kristov mir zavlada u vašim savjestima, obiteljima…

Tradicionalno snimanje božićne čestitke i konferencija za medije nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i predsjednika Biskupske Konferencije BiH kardinala Vinka Puljića upriličeni su danas u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Ovom prilikom nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pročitao je božićnu čestitku koju potpisuje zajedno s nadbiskupom koadjutorom monsinjorom Tomom Vukšićem.

Nadbiskup Piljić podsjetio je da je Vrhbosanska crkva osjetivši potrebu da probudi duh zajedništva i zajedničkog hoda u vjeri, potrebu za obnavljanjem svega u Kristu, slavila i svoju prvu sinodu.

– Sada idemo u susret Božiću gdje je Bog zakoračio na našu životnu stazu, utjelovivši se i rodivši se kao dijete. Time je počeo Njegov hod s nama i za nas. Mi se radujemo toj očitovanoj i darovanoj Božjoj ljubavi. Ali u tome prepoznajemo poziv da i mi uskladimo osobni i zajednički hod s njime. Zato smo i uzeli geslo svoje sinode „Sve obnoviti u Kristu“. Da bismo uskladili svoj hod s Isusom potrebno se ostvariti u malenosti, jer je on postao malen da nam bude bliz. I pozvao nas je da učimo od njega koji je blaga i ponizna srca. Nema obnove u Kristu tamo gdje vladaju oholost, bahatost i sebičnost. Da bismo stvarno mogli slaviti Božić i doživjeti Božić, valja nam prihvatiti svoju ljudsku ograničenost, grešnost i svoju ovisnost o Božjoj ljubavi – kazao je nadbiskup Puljić.

Nadbiskup Vinko Puljić skrenuo je pažnju na činjenicu da sadašnje vrijeme doživljava se kao stresno i napeto zbog političkih prepucavanja i ignoriranja čovjeka, njegovog prava i dostojanstva.

– Uvukao se čudan nemir u ljude, u medijima i u javnosti. Uz tu istinu da se moćnici poigravaju s malim čovjekom, još traje i nesigurnost glede Covida -19. A naspram tomu, Isus se utjelovio i rodio da donese čovjeku mir u savjesti, u duši i u društvu. No čovjek današnjice nije spoznao što je za ljudski mir važno – kazao je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

On je također podsjetio da svake godine agresivni potrošački mentalitet u javnosti pokušava „ukrasti Isusa“, te se u povodu Isusova rođenja otvaraju razni bazari i priređuju kulturna događanja, ali Isusa tu nema.

– Šaljući vam ovu božićnu poruku, želimo vas hrabriti u vjeri i potaknuti za otvorenost onom miru koji Isus donosi. Neka taj Kristov mir zavlada u vašim savjestima, u vašim obiteljima i u vašoj sredini, da slavlje Božića zasja jakom vjerom, čvrstim pouzdanjem i radosno življenom ljubavlju. Da bi taj Kristov mir bio vidljiv, potrebno je stvarati međusobno pomirenje, praštanje i povjerenje. U tom duhu vam želimo čestit Božić, koji će ispuniti milošću srca vaša, da vjera bude radosno doživljavanje Isusovog rođenja. Na poseban način želimo, da Božić donese djeci radosno proživljavanja djetinjstva i rasta u vjeri. Želimo čestit Božić vama, mladi, da u svom zrenju budete otvoreni Isusovoj poruci i pouci, kako biste postali potpuni ljudi srca, duše i uma. Vama, drage obitelji, želimo čestit Božić sa željom, da svaka obitelj što više sliči svetoj nazaretskoj Obitelji. Neka Vam Isusovo rođenje donese radost zajedništva i sloge u ljubavi. Posebno želimo čestit Božić vama, bolesni i nemoćni, kao i vama koji ste poodmakle dobi da Vam Isusovo rođenje donese utjehu, snagu i čvrstu nadu u životu – poručio je, među ostalim, kardinal Vinko Puljić uz čestitke za sretan Božić i blagoslovljeno mlado ljeto 2022.

Puljić je ovom prilikom zahvalio svima koji su njemu i na taj način i svim katolicima čestitali blagdan Božića./HMS/

guest
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
XYZ
XYZ
7 mjeseci prije

Sretan Bozic

🇷🇸✝️
🇷🇸✝️
7 mjeseci prije

braćo kršćani srećan badnji dan i božić, da budemo pametni da se ne koljemo ubijamo ranjavamo međusobno, da smo nešto naučili iz prošlosti, jer nam budućnost nije sjajna, nadviki su se tamni oblaci nad našim crkvama.

Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
Šta ti kažeš na ovo?  🇷🇸✝️
7 mjeseci prije

Pitaj Milanoviću i bućica i srbe iz Kninske krajine.😂😂😂

Kiklop
Kiklop
7 mjeseci prije

Dretan Bozic za sve vjernike koji Bozic slave po gregorijanskom kalendaru…

Brcak 215
Brcak 215
7 mjeseci prije

Puljicu,tesko je tebi sa ovom stokom iz Zapadne Hercegovine ali sa sa srecom ,sretan Bozic tebi velikom katoliku i jos vecem Bosancu!@

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
7 mjeseci prije

Ova ti čestitka nimalo nema smisla jer si pun mržnje
Ako već čestitaš Božić nemoj onda ljude nazivati stokom.Čemu to.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
7 mjeseci prije

I tebi zelim stvarno Sretan Bozic ako si pravi Katolik,a ako si katolicki pidofil nein.

nitkoV
nitkoV
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
7 mjeseci prije

Mrš

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  nitkoV
7 mjeseci prije

Cestitao sam postenim Kayolicima,ti si me marsnuo sto znaci da si katolicki pidofile

Brcak 215
Brcak 215
7 mjeseci prije

Sretan Bozic istinskim Katolicima,naravno,tu ne ubrajam katolicke pidofile..

Kresimir !
Kresimir !
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
7 mjeseci prije

Je bo te MUHA MED NA BARJAM !!!

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !
7 mjeseci prije

Znaci da nisi Katolik nego pidofil,izdao si se😂😂😂

nitkoV
nitkoV
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
7 mjeseci prije

Mrš

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  nitkoV
7 mjeseci prije

Ti isto