A DA PROBATE SA SKRBNICOM? Beba čiju je majku jučer ubio Nermin Sulejmanović dobit će skrbnika

Beba  čiju je majku jučer u Gradačcu krvnički ubio Nermin Sulejmanović na sigurnoj je lokaciji, a po procedurama skrbništvo je dodijeljeno Centru za socijalni rad. Institucionalno zbrinjavanje bit će u ovakvoj formi dok se djetetu ne dodijeli skrbnik.

Nermin Sulejmanović jučer je ubio svoju nevjenčanu suprugu u svojoj vikendici, a događaju je prisustvovalo i maloljetno dijete, koje je nakon stravičnog čina jedan od prijatelja ubojice odveo na sigurnu lokaciju.

Kako saznaje portal Klix iz istrage, devetomjesečnu bebu je nakon ubojstva njene majke iz vikendice u kojoj je počinjen zločin izmjestio jedan od Sulejmanovićevih prijatelja, nakon čega je uslijedio pregled u Klinici za pedijatriju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Nakon toga dijete je predano u nadležnost Centra za socijalni rad, čime je na takav način izvršeno institucionalno zbrinjavanje.

Ono će kao takvo biti do trenutka kada se djetetu dodijeli skrbnik.

Podsjetimo, uz nevjenčanu suprugu, Sulejmanović je jučer ubio još dvije muške osobe, odnosno oca i sina. Prije počinjenja samoubojstva ranio je tri osobe, od kojih se jedna žena nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje joj se liječnici i dalje bore za život.