Petak, 3 svibnja, 2024

Đeneral smjenio Desnicu Radivojevića. Tihić došao na sjednicu tzv. Federalne vlade

Must Read

Dramatično je danas u Sarajevu. SDP-ovi ministri u tzv Vladi F BiH zatražili su da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti i zahtjev za razrješenje upravnih i nadzornih odbora javnih poduzeća koja su u vlasništvu Federacije. SDA, HSP i NSRzB zatražili su stanku radi usuglašavanja. Pravi razlog prekida sjednice je, ustvari, to što je SDA-ov ministar Desnica Radivojević neizravno podržao prijedlog SDP-ovih ministara, a tijekom pauze je viđen u društvu Predraga Kurteša i Rusmira Mesihovića, javlja FTV. Uz Radivojevićevu podršku i glasove 8 SDP-ovič članova Vlada bi nadpolovičnom većinom mogla donijeti odluku

Navodno je Radivojević, tijekom stanke, podnio ostavku, a Budimir ga je potom razriješio dužnosti.

Za to vrijeme, konsultacije i u SDP-u. Predsjednik te stranke Zlatko Lagumdžija nakratko je, kako javlja FTV,  svratio u stranačke prostorije, ali nije želio govoriti o posljednjim zbivanjima u Vladi.

U međuvremenu su se svi ministri vratili u zgradu Vlade. Sjednici Vlade prisustvovao i predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Sjednica nezakonite Federalne vlade prekinuta je prije usvajanja dnevnoga reda. Naime, kako javlja FTV, ministri iz reda SDP-a predložili su da u dnevni red današnje sjednice budu uvršteni i zahtjevi za razrješenje upravnih i nadzornih odbora javnih poduzeća koja su u vlasništvu Federacije, nakon čega su ministri iz SDA zatražili stanku.

Ministri iz SDA, potom su otišli na konzultacije kod predsjednika te stranke Sulejmana Tihića, a sve se, navodno, dogodilo zbog neodlučnosti Desnice Radivojevića, koji se nije decidno izrazio da je protiv prijedloga SDP-ovih ministara. .

Mediji su proteklih dana objavili kako  Desnica Radivojević ( SDA) prelazi u SDP. On je izjavio kako nije točno da je prešao u SDP, ali da ne znači da neće.

Sve se to događa u Vladi čiji su dužnsnici tvrdili kako odlično funkcionira, kako nema preglasavanja i kako među ministrima vlada prijateljska atmosfera i koja radi kao tim.(R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -