Nedjelja, 5 svibnja, 2024

IVICA DAČIĆ Srpska je vječna, bez Srba nema promjene Daytona

Must Read

Beograd – Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska ne bi postojala bez Socijalističke partije Srbije ( SPS ) i njenog nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića , poručio je danas lider SPS – a Ivica Dačić na predizbornoj konvenciji koalicije koju čine Socijalistička partija Srbije , Partija unije penzionera Srbije i Jedinstvena Srbija , javlja dopisnik Anadolu Agency .

Osim predsjednika ove tri stranke , Ivice Dačića , Milana Krkobabića i Dragana Markovića Palme , funkcionera i više tisuća pristaša koalicije , konvenciji su prisustvovali i predsjednici Socijalističke partije iz Republike Srpske Petar Đokić i predsjednik Narodne stranke iz Crne Gore Srđan Milić , kao i bivši predsjednici SRJ i Srbije Zoran Lilić i Milan Milutinović .

Dačić je rekao je da koalicija želi političku stabilnost , razvoj , sigurnost i brigu države , ” ne samo za banke i tajkune , već brigu za narod , za radnike i za seljake , za đake koji ne mogu da se školuju jer nemaju novca ” .

” Želimo takvu državu koja će brinuti o svima . Mi želimo odlučnost vlasti , mi želimo političku hrabrost da se donose odluke , da se vodi narod . Nudimo međunarodni ugled koji smo stekli upravo vodeći takvu politiku ” , rekao je Dačić .

On je istakao da koalicija koju predvodi jamči da će sve učiniti da se ne otpuštaju radnici , nego da se zapošljavaju . Dodao je da je jedan od ciljeva za koji će se koalicija okupljena oko SPS – a zalagati nakon izbora europski put Srbije .

” Želim dati jamstva da će Srbija ići ka EU . Europsku uniju vidimo kao put , a ne kao cilj ” rekao je Dačić .

Osvrćući se na pregovore između Beograda i Prištine , Dačić je rekao da nije pregovarao kako bi pomogao kosovskom premijeru Hashimu Thaciju , već ” da bi ga najradije uhitio zbog onoga što je radio Srbima , ali odgovoran odnos podrazumijeva donošenje hrabrih odluka ” .

Istakavši da bosanskohercegovački entitet Republika Srpska ne bi postojala bez ” SPS – a i njenog nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića ” , Dačić je rekao : ” To treba znati Milorad Dodik i svi političari u BiH . Ja dajem garanciju u ime naše koalicije da će Republika Srpska vječno postojati . Dejtonski sporazum je definirao RS i nema promjena Dejtona bez suglasnosti srpskog naroda i RS – a u BiH . ”

Obraćajući se prisutnima , predsjednik Socijalističke partije u Republici Srpskoj Petar Đokić rekao je da je koalicija okupljena oko SPS trasirala budući put i njima u RS – u kao put suradnje i razumijevanja .

” Sretni smo što je Srbija uspjela da u posljednjih nekoliko godina načini hrabre korake koje ne mogu načiniti kukavice , već oni koji su predodređeni da budu vođe , a takav čovjek je Ivica Dačić , koji je spreman prepoznati realnost i kaže istinu o njoj ” , rekao je Đokić .

 

( AA )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -