Nedjelja, 28 travnja, 2024

STIER: Socijalni bunt ili politička manipulacija teškog stanja u Bosni i Hercegovini?

Must Read

U ponedjeljak, 10. veljače 2014. održana je izvanredna rasprava o stanju u Bosni i Hercegovini u Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta. Zastupnik Davor Ivo Stier, stalni član Odbora, istaknuo je kako je potrebno napraviti distinkciju između socijalnog bunta zbog teške situacije u BiH i političke manipulacije tog teškog stanja.

“Te manifestacije su u pojedinim trenutcima bile prilično opasne. Pogotovo u Mostaru kada su sa istočnog dijela prosvjednici prelazili na zapadni s vrlo provokativnim porukama. Moramo se fokusirati na ovaj slučaj kako ovaj socijalni bunt ne bi prerastao u jedan sukob među narodima u BiH. I prije smo napominjali kako EU mora preuzeti vodstvo, kako nije dovoljno činila do sada po pitanju BiHrekao je Stier u raspravi.

Naglasio je kako je potrebno isključiti svaki oblik radikalizma u BiH. “Upravo takvu poruku smo i poslali kao Europski parlament donošenjem rezolucije o BiH u kojoj smo istaknuli kako su i separatizam i centralizam kočničari europskog puta Bosne i Hercegovine. To je poruka na kojoj moramo inzistirati kako bi osigurali europski put BiH i pružili nadu svim narodima i građanima BiH.”

stier.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -