Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Helez o presudi Ustavnog suda FBiH: Ovo je udarac braniteljima BiH

Must Read

Komentirajući odluku Ustavnog suda Federacije BiH da pripadnici tzv. Autonomne pokrajine Zapadna Bosna trebaju ostvarivati pogodnosti Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Zukan Helez je kazao da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir ovom apelacijom i presudom Ustavnog suda Federacije “skinuo masku i pokazao svoje pravo lice – on i njegovi nalogodavci koji ga drže na poziciji predsjednika Federacije i štite”, prenosi Radio BiH.

– Time je Budimir zadao udarac braniteljima Bosne i Hercegovine jer nećete naći ni jednog pripadnika Armije BiH, pogotovo iz Krajine, da je za to da se u zakon uvedu oni koji su pomagali agresoru i koji su izvršili agresiju na jedan dio BiH – kazao je Helez u intervjuu za Radio BiH. 

Dodao je da provedba odluke neće ići bez reakcija udruženja proistaklih iz Armije BiH s tog područja što je za Heleza prevashodno političko pitanje.

– Pravno, to je jasno: svi imaju pravo od HOS-a, Vojske Republike Srpske, HVO-a, MUP-a, Armije. Evo, sada su i oni došli na red – ističe Helez.

Napominje da je red poteza bio da se napravi političko pomirenje između ljudi u Krajini prije nego što se da uputa, odnosno apelacija Ustavnom sudu, i prije nego što je sud presudio ovako kako jest.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mreža mira BIH i USAID promoviraju ustaštvo i silovanja logorašica. Na taj način brutalno sramote životno djelo velikog Gorana Bubala

  Goran Bubalo bio je anđeo mira i pomirenja u našoj zemlji. Rođen je 1972. godine u Čapljini. Posebno je detaljno bio...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -