Subota, 4 svibnja, 2024

SORENSEN NAJAVIO Narednog tjedna stiže tim iz Bruxellesa za slučaj Sejdić-Finci

Must Read

U BiH bi idućeg  tjedna  trebao doći tim iz Bruxellesa koji radi na pitanju provođenja odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić-Finci”, izjavio je danas specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen.

 

“Kada, kako i gdje ne znam te informacije, ali znam da nam se posjeta bliži”, kaže Sorensen.

 

Sorensen, koji je i šef delegacije EU u BiH, izjavio je da nema ništa novo u procesu provođenja odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić-Finci”.

 

“Ništa novo, ukoliko mi vi nemate šta za reći”, rekao je Sorensen u Sarajevu, odgovarajući na novinarsko pitanje što se događa u vezi s rješavanjem problema u vezi s provedbom odluke iz Strasbourga.

 

U Bruxellesu je prošlog petka održan sastanak predstavnika stranaka iz Federacije BiH sa ekspertima Europske komisije na kojem je razgovarano o provođenju odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić-Finci”.

 

Ni na ovom, kao ni na prethodnim sastancima nije postignut konkretan dogovor, zbog čega je potreban nastavak traženja rješenja za ovo pitanje.

 

Na sastanku u Bruxellesu sudjelovali su predstavnici HDZ BiH, HDZ 1990, SDP BiH, Saveza za bolju budućnost BiH i SDA.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -