Petak, 18 listopada, 2024

Hrvatska policija maltretirala srpske poslanike

Vrlo

Poslanici u Skupštini Srbije Miodrag Linta i Aleksandar Čotrić zaustavlejni su danas na graničnom prelazu Bajakovo na ulasku u Hrvatsku. Oni su krenuli u Zagreb na kongres srpske omladine, upriličen povodom 116 godina od osnivanja i 20 godina od obnove rada Srpskog privrednog društva Privrednik.
Predsednik Koalicije izbegličkih udruženja Miodrag Linta

Hrvatska policija držala je Lintu i Čotrića, koji inače imaju diplomatske pasoše i koji su u Zagreb krenuli službenim vozilom, više od 50 minuta na graničnom prelazu bez objašnjenja, navodno proveravajući njihove podatke. Tek na intervenciju konzula Republike Srbije iz Vukovara Živorada Simića, srpskim poslanicima su vraćeni dokumenti i dozvoljen je ulazak u Hrvatsku.

U izjavi za Vesti, Linta, koji je i predsednik Koalicije izbegličkih udruženja, ocenio je postupak hrvatske policije kao još jedan primer demonstracije sile. Linta je taj potez doživeo i kao mogući odgovor na njegov angažman u vezi sa pravima izbeglih Srba iz Hrvatske i proteste zbog učestalih hapšenja Srba.

Proteklih dana inače, mediji u Hrvatskoj optužuju Lintu da je provocirao predsednika Iva Josipovića. Naime, prilikom nedavnog boravka u Beogradu, Linta je predao hrvatskom predsedniku listu zahteva za ostvarivanje prava izbeglih Srba napisanu na ćirilici, što su neki mediji u Zagrebu ocenili kao skandalozan potez.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -