Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Šabić i Škola Kur’ana: Jebeš zakon i policiju. Vrijeme je austronjemačkog OHR-a , dakle vrijeme je dopuštene radikalizacije

Vrlo
- Advertisement -

U Bosanskoj Krupi, gdje se mirnoća svakodnevnog života nerijetko prekida vijestima iz obavještajnih izvora, dogodila se jedna od onih priča koje bi mogle poslužiti kao scenarij za film, ali nažalost, ovdje se radi o stvarnosti. Hajrudin Šabić, zaposlenik Policijske stanice, našao se među šestoricom osumnjičenih u kontekstu terorističkog napada na istu tu stanicu, čiji je epilog, nažalost, smrt jednog policajca i ranjavanje njegovog kolege.

Šabić, koji je godinama radio na održavanju komunikacijskog sustava policije, postao je figura koja se vrti oko jedne od najkontroverznijih institucija u gradu – “Škole Kur’ana”. Ova ustanova, prema navodima, nije samo mjesto okupljanja vjernika, već i leglo ideja koje potiču radikalne stavove, što su i pokazali posljednji događaji.

Pripadnici SIPA-e, nakon što su na svjetlo dana iznijeli sumnje o povezanosti Šabića s maloljetnikom E.S., koji je navodno izveo napad, krenuli su u akciju koja je uključivala pretrese i uhićenja. Na društvenim mrežama, gdje je E.S. navodno izražavao svoje frustracije i mržnju prema vlastima, proklamirajući svoje radikalne ideje, otkriveni su postovi koji bi mogli natjerati na jezu svakog normalnog čovjeka.

U ovom trenutku, nije samo pitanje tko je Šabić, već i kako je moguće da se netko tko je zaposlen u policiji, na neki način, dovede u vezu s terorističkim aktivnostima. Ovaj slučaj otvara vrata mnogim pitanjima o sigurnosti, obrazovanju i, nažalost, o sposobnosti institucija da se nose s radikalizacijom u vlastitim redovima.

Ali postavlja se pitanje i za OHR, koji je nadležan za Aneks 10 i civilna pitanja: hoće li se konačno pozabaviti ovom situacijom ili su im fokus još uvijek Srbi, Moldavci i Rusija? A što ako sutra neki 15-godišnjak zadojen ISIL idejama odluči otrovati kućnog ljubimca Christiana Schmidta? Hoće li to biti čuko, maca ili zlatna ribica? Hoće li se tada Schmidt konačno početi baviti svojim poslom?

Dok se u Bosanskoj Krupi odvijaju obrti i zamke pravde, ostaje nam da se zapitamo – koliko je još takvih Šabića među nama? I što je sljedeće u ovom šah-matu između zakona i onih koji ga pokušavaju prevariti?

- Advertisement -

23 KOMENTARI

guest

23 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Dokumentarac Matta Walsha ‘Jesam li rasist?’ dosegnuo rekordnu zaradu unatoč ignoriranju ‘mainstream’ platformi

"Matt Walshov dokumentarac 'Jesam li rasist?' ostvaruje rekordnu zaradu unatoč ignoriranju mainstream medija" Dokumentarni film konzervativnog komentatora Matta Walsha, "Jesam...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -