Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

ŠTA ON NAJAVLJUJE? “Dosta mi je više zapadne dvoličnosti!”

Vrlo
- Advertisement -

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je dvoličnost Zapada u odnosima s Moskvom i njihovu širu “hipokriziju”, poručivši da Rusija više neće tolerirati prekršena obećanja NATO-a i njegovih saveznika. Govoreći na završetku summita BRICS-a u Kazanu u četvrtak, Putin je naglasio svoje nezadovoljstvo zapadnim zanemarivanjem međunarodnih sporazuma i pravednosti.

“Je li pravedno lagati nam u lice o tome da se NATO neće širiti, a zatim ga svejedno širiti?” upitao je Putin, referirajući se na jamstva dana Rusiji 1990-ih. Također je kritizirao državni udar na Majdanu 2014. godine koji su podržale SAD – koji je svrgnuo demokratski izabranog predsjednika Viktora Janukoviča – nazivajući ga kršenjem međunarodnog prava. Dodao je da je to izravno dovelo do trenutnog sukoba između Kijeva i Moskve.

“Ovdje nema pravde,” primijetio je Putin. “Želimo promijeniti ovu situaciju. I uspjet ćemo u tome.”

Ruski predsjednik također je odbacio nedavne tvrdnje britanske obavještajne službe da je Moskva odgovorna za nemire u Ujedinjenom Kraljevstvu, odbacujući ih kao “besmislice”. Putin je argumentirao da su svi problemi u Britaniji posljedica njihove vlastite domaće politike, a ne ruskog miješanja.

Rusija nije zainteresirana za održavanje sukoba, već želi pravednost u globalnoj politici, dodao je Putin. “Želimo promijeniti ovu situaciju i uspjet ćemo u tome,” rekao je čvrsto. Kritizirao je Zapad zbog guranja politika koje štete i međunarodnom pravu i diplomaciji, sugerirajući da Rusija neće stajati po strani.

Njegove izjave dolaze usred rastućih tenzija između Rusije i NATO-a, pri čemu Putin naglašava ono što vidi kao kontinuiranu hipokriziju Zapada po pitanjima sigurnosti.

Šef Britanske sigurnosne službe (MI5), Ken McCallum, tvrdio je početkom ovog mjeseca da je britanska potpora Ukrajini učinila London metom ruske propagande i subverzije, tražeći više ovlasti i vladinih sredstava za borbu protiv navodne prijetnje.

- Advertisement -

13 KOMENTARI

guest

13 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ako muškarac pokazuje ovih 7 ponašanja u vezi, prevarite ga, život je kratak

Stalna potraga za potvrdom Stalno traži pohvale? Kao digitalni pečat odobrenja na svemu što radi. Samo mu fali da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -