Ponedjeljak, 21 listopada, 2024

DODIK U RUSIJI: Nacizam u Europi nije pobijeđen, USA ga podržava i prekraja povijest

Vrlo

 

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ponovno je izazvao kontroverze izjavom kako nacizam u Europi nije poražen, već ga Zapad danas aktivno podržava, uz istovremeno prekrajanje povijesti. Dodik je za ruski list Ruska gazeta istaknuo kako europski lideri zatvaraju oči pred oživljavanjem nacizma i “smeđe kuge”, te da je to dio šireg povijesnog revanšizma.

“Ono što vidimo je da mnogi utjecajni ljudi u EU potječu iz obitelji povezanih s nacističkim režimom,” izjavio je Dodik, napominjući da Rusija vodi borbu protiv formiranja unipolarnog svijeta, koju je Zapad zanemario još od govora Vladimira Putina 2007. godine. Prema njegovim riječima, Zapad nikada nije želio mir, već je koristio sporazume poput Minska kako bi pripremio Ukrajinu za sukob s Rusijom.

Sličan scenarij, smatra Dodik, odvija se i na Balkanu, gdje Zapad zanemaruje Daytonski sporazum u pokušaju da centralizira BiH, što bi, prema njegovim tvrdnjama, išlo na štetu srpskog naroda.

Ovi komentari dolaze dok Dodik prisustvuje obilježavanju 80 godina od oslobođenja Beograda od fašističke okupacije, što je, kako je rekao, “praznik slobodoljubivog čovječanstva”.

 

 

- Advertisement -

11 KOMENTARI

guest
11 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić tragično preminuo u bolnici!

Ravnatelj KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, smrtno je stradao u bolnici, kako su potvrdili izvori bliski bolnici za Hinu. Ćorušić je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -