Subota, 19 listopada, 2024

Migranti nahrupili u ljekarne nakon najave Ursulinog dolaska

Vrlo

Nije prošlo ni pola sata otkad je Ursula von der Leyen najavila da stiže u Bosnu i Hercegovinu, a već su ljekarne diljem zemlje počele bilježiti rekordnu prodaju tableta za smirenje.

Ako niste upratili, ona dolazi da obiđe poplavljena područja, ali čini se da stres nije ekskluzivno vezan za poplave. Njeno ime među migrantskom populacijom koja je značajno obogatila našu raseljenu zemlju, izazivaju šok i vjevericu.

Naši izvjestitelji s terena iznenađeni su redovima ispred ljekarni kakve nisu viđene ni kad je krenula pandemija.

Zabrinuti migranti – svi odreda s vrećicama pod očima od iščekivanja Ursulinog dolaska – nahrupili su po ono što im je očito najpotrebnije u ovim trenucima – tablete za smirenje.

Sirijci su mahom uzimali Apaurin. Farmaceuti tvrde da su količine naručene u samo jednom danu premašile prošlogodišnju prodaju za cijeli mjesec.

Pakistanci su se, pak, odlučili za Xanax, i to u cjelodnevnim dozama. “Trebat će nam ovo… Ursula, a i granice, znaš kako je”, izjavio je jedan od njih dok je otvarao kutiju usred ljekarne. “Mi smo s granicama kao s poglavicama, svaki put kad dolazi netko iz EU, naše srce malo preskoči.”

Afganistanci su se odlučili za Lexaurin. “Nama je svaki novi dan novi izazov, a Ursula nam je samo šlag na tortu,” rekao je jedan dok je plaćao gotovinom, što je prizor koji se rijetko viđa u ovoj zemlji.

Kad su von der Leyen pitali što bi preporučila u ovoj situaciji, izjavila je s osmijehom: “Zašto se ograničiti na lijekove? Probajte moje najnovije cjepivo, ima dugotrajne učinke smirenja. Plus, nudi doživotnu dozu političke stabilnosti. Uz malo sreće, možda će vam pomoći i s poplavama!”

A dok Ursula von der Leyen još nije ni sletjela u zemlju, ljekarne već prate stanje zaliha, jer sve miriše na to da će BIH potpuno ostati bez ljekova za smirenje što bi moglo biti opasno.

Naime OHR je odavno dao naputak nulte pripravnosti na moguće sukobe ako BIH građani ostanu bez ovih lijekova koji čuvaju stabilnost BIH i čuvaju nas od rata.

 

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Dodik o Schmidtu: “Rekao je ono što svi stranci misle, ali mudro šute”

  Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, dao je oštru izjavu vezano uz nedavnu reakciju visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -