Petak, 18 listopada, 2024

Mogu li Vanga i Nostradamus pobijediti NATO?

Vrlo

Dolazi nam godina koja miriše na vatru, dim i proračunate podvale – 2025. U ovom velikom kazalištu sudbine, Nostradamus i Baba Vanga, dvoje “lokalnih Hitreka” koji su u međuvremenu postali zvijezde tabloida, odlučili su se spojiti u čudnom i zastrašujućem proročanstvu.

Ako ste ikada sumnjali u proročanstva, možda će vas uplašiti činjenica da nas oboje vide u zloslutnom ogledalu budućnosti, kao neki loši likovi iz jeftinih filmova. Mislite da je to samo još jedna epizoda loše napisanog serijala? Možda, ali mi smo već u pilotu.

Baba Vanga, koja je s pravom stekla reputaciju „vidovnjakinje s periferije“, upozorava nas da će kopnena Europa postati epicentar potresa i ratova. I to ne bilo kakvih ratova – već onih koji će Europu razoriti do temelja, dok će se kafići, naši omiljeni centri za raspravu o vremenu, pretvoriti u poprišta haosa. Zamislite prizor: umjesto kave, svi se bore za posljednji zalogaj u kafiću, jer se boje da bi mogao doći red na propovijed o vječnom povratku Nemanjića. Kako ćemo proći bez jutarnje doze kafe dok se svijet ruši?

A sada Nostradamus, onaj stari mahnitak koji nam donosi svoje vizije iz stoljeća u stoljeće. On tvrdi da će “oni iz evropskih zemalja” biti toliko zauzeti međusobnim sukobima da će im kava biti zadnja briga. Pa, ako kava postane luksuz, onda je vrijeme da se pitamo – tko će uopće preživjeti do 2025.?

Nostradamus nas uvjerava da će “drevna kuga” nadmašiti sve neprijatelje, kao neka loša verzija povijesnog “Ja, kuga”. Svi se pitamo što bi nam to moglo značiti. Možda se pripremamo za dan kada će se virusi ponovo vratiti u modu, ali ovaj put s onom posebno užasnom nijansom koja miriše na loše šale o koroni. “Zdravstveni sistem, izvolite na pozornicu!”

Baba Vanga ima još nekoliko iznenađenja u rukavu. Spominje telepatiju – zamislite samo da komunicirate s rodbinom bez mobitola! A gdje su tu svi ti genijalni novinari koji nas obavještavaju o takvim stvarima? Hoće li nam biti potrebna dozvola za komunikaciju s vlastitim mislima? Možda će nam trebati i službeni dokument, uz ovjeru javnog bilježnika. “Svi iz moje kuće, red na papire!”

Možda ćemo umjesto gubitka slobode, izgubiti i um. No, bez obzira na sve, dok nas vidovnjaci nastavljaju plašiti, barem ćemo znati da se i oni ponekad zabavljaju dok sjede u svojim starim, prašnjavim foteljama, zureći u sudbinu svijeta kao u najnoviju epizodu “Igre prijestolja” – jer, na kraju krajeva, sve je to samo još jedan način da se proda nešto što ne može biti prokleto zbilja. A dok se budemo smijali, svijet će se okretati, jer zlo ne spava – ono samo čeka sljedeći trailer za “Apokalipsu 2: Povratak na Scenu”.

 

- Advertisement -

11 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SPAŠENO IZ ZABORAVA: Ljubibratićevo putovanje l NAŠA Sloga travnja 1876. Trst

Godina je 1876. Ratna bura prolazi kroz hercegovačke planine, a narodni otpor tek se zahuktava. Jedan ustanak je propao,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -