Četvrtak, 17 listopada, 2024

LIVANJSKA POLITIČKA TRANDŽA NA SKRBI BIG MAME SDA: Dok se neki u BiH bore za goli život, SDA plaća Zoranu Perkoviću, kadru Herceg-Bosne, troškove najma vlastitog stana u Zagrebu!

Vrlo

Zoran Perković, ministar savjetnik za kulturu u Ambasadi BiH u Zagrebu,  državnik novog kova, o njemu smo ranije već pisali kao legendarnom i nezasitnom gospodinu, ministru vaginalnih poslova naše zemlje, progonitelju izbjeglih iz njihovih stanova po Sarajevu, čovjeku koji si slika spolovilo tijekom radnog vremena i šalje ga po ambasadama e pa taj naš isti Zoro nekadašnja desna ruka Jadranka UZP Prlića nalazi se u središtu novog skandala u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP BiH).

Ova najvehementnija hrvatska politička trandža u BIH, ravna Martini Mlinarević, sada je pod  obilnom zaštitom SDA, muslimanska braća štite mu  leđa,  poglavito Velika Seka – moćna i vječno koruptivna  Bisera Turković. Je li ju satir odradio? Ako da , kapa dolje na želudcu šjor Zorane!

Naime prema dokumentima i podacima iz elektronskog katastra Republike Hrvatske, Perković posjeduje četverosoban stan u zagrebačkom naselju Špansko, a unatoč tome, MVP BiH mu mjesečno isplaćuje 1.210,53 EUR za troškove najma stana.

Od dolaska na dužnost u Zagrebu u travnju 2021. godine, Perković je na toj osnovi primio ukupno 27.842,19 EUR ili 54.292,2 KM. Do kraja svog četverogodišnjeg mandata, ukupna isplata za troškove najma iznosit će čak 58.000 EUR, odnosno preko 113.000 KM.

 

 

 

Kršenje pravilnika

Prema Pravilniku o plaćama, dodacima i naknadama osoblja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH MVP-a, jasno je definirano da osoblje DKP-a dobiva naknadu za najam stana pod uvjetom da zaključe ugovor o najmu u svoje ime. Članak 23. stav 2. navodi: “Ugovor o zakupu stana ostali zaposleni u DKP BiH zaključuju u svoje ime.” Dakle, sredstva se isplaćuju isključivo u svrhu najma stana, a zaposlenici moraju osobno zaključiti ugovor o najmu. Problem leži u tome što Perkovića kao niti ostale uposlenike nitko ne tereti da dostave Ugovor o najmu na adresu MVP u Sarajevo, nego se novci daju na povjerenje, kao da se radi o obiteljskoj firnmi a ne o ministarstvu države. Problem dodatno je što Perković ne iznajmljuje stan, već koristi vlastiti stan u Zagrebu, čime izravno krši Pravilnik. Perković naime ne može zaključiti ugovor sa samim sobommto je protupravna radnja a prema pravilima, ako nema zaključen  ugovor o najmu, nema ni osnove za isplatu naknade.

Podaci iz katastra Republike Hrvatske pokazuju da Zoran Perković i njegova supruga Perasina Perković posjeduju stan od 85,48 m² u ulici Gustava Krkleca br. 5, kao i garažno mjesto, također u njihovu vlasništvu. Unatoč ovim podacima, Perković i dalje prima naknadu za najam stana, čime direktno krši Pravilnik MVP-a BiH, koji jasno propisuje da sredstva moraju biti namjenski utrošena.

 

Upit prema MVP-u BiH

Naš upit Ministarstvu vanjskih poslova BiH potvrdio je naše sumnje da Perković redovno prima navedeni iznos na ime troškova najma stana, a ta sredstva su odobrena temeljem njegovog vlastitog zahtjeva.

Međutim, postavlja se pitanje kako je moguće da MVP BiH isplaćuje namjenska sredstva za troškove najma stana, bez dostavljenog Ugovora o najmu dok je iz dostupnih javnih podataka jasno vidljivo da Perković boravi u vlastitoj nekretnini.

Prema članku 24. stav 2. Pravilnika o plaćama, dodacima i naknadama osoblja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH MVP-a, naknada za najam stana isplaćuje se na teret sredstava DKP-a BiH, ali pod uvjetom da je zaposlenik zaključio ugovor o najmu stana. Logično je da taj pravilnik ptpostavlja da će MVP  zatražiti Ugovor o najmu na uvid kako bi na osnovu njega diplomatima isplatio novce za troškove stanovnaja. No ono što šokira je sljedeći podatak: Tu praksu MVP naprosto ne provodi.

Ovime je jasno da sredstva dodijeljena Perkoviću nisu korištena u skladu s pravilima, te se postavlja pitanje odgovornosti nadležnih u Ministarstvu vanjskih poslova. Tko su osobe koje su bile pod kontrolom Bisere Turković a koje su Perkoviću, i tko zna još kome isplatile novce za najam stana, paušalno, bez da su od njega i takvih zatražili preslik Ugovora o najmu. Do te informacije moralo bi se moći i službeno doći upitom u MVP.

Konaković je obećo uvesti reda u ovo ministarstvo. Vidjet ćemo što će uraditi nakon ovog i hoće li se vještice usidrene na teret države a koje godinama kao paraziti žive na račun ovog ministarstva, konačno privesti licu pravde. Evo mu materijal za kazneni progon Tukovićeve.

Pitanje za ministra Konakovića

Hoće li sadašnji ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, nakon ovog saznanja, zatražiti od Zorana Perkovića da hitno dostavi Ugovor o najmu stana u Zagrebu, ovjeren od javnog bilježnika, s podacima o osobi kojoj plaća najam? Također, je li ta osoba spremna preuzeti pravnu odgovornost zbog Perkovića ako ju Perković u međuvremenu izmisli te nađe opravdanje zašto ne smije koristiti svoju polovicu stana na Španskom naselju? Ako legenda  dostavi takav ugovor, sklopljen između njega i sebe ili između sebe i supruge mu, ministar Konaković bi trebao pojasniti MVP-u tko zapravo živi u stanu – Zoran Perković iz Zagreba ili Zoran Perković iz Livna? Ili njih dva žive u poligamnoj zajednici s gospojom Perković?

Moguće posljedice

Perković, koji je do sada primio 27.842,19 EUR (54.292,2 KM) na ime troškova najma stana, morat će odgovarati za nepravilno korištenje tih sredstava. Naravno ako ne nazove Cikotića a ovaj mu riješi pravni imunitet preko Murpheya.

Ako se ustanovi da je svjesno prekršio odredbe Pravilnika, mogao bi se suočiti s ozbiljnim pravnim posljedicama, uključujući povrat nepravilno isplaćenih sredstava i pokretanje postupka za krivično djelo zloupotrebe položaja.

Do kraja svog mandata u Zagrebu, Perković će ukupno primiti oko 58.000 EUR ili više od 113.000 KM iz proračuna BiH, što dodatno pojačava potrebu za istragom.

Postavili smo otprilike ova pitanja MVP-u BiH:

  1. Po kojem osnovu se Zoranu Perkoviću mjesečno isplaćuje naknada za najam stana od 1.210,53 EUR u Zagrebu kada je iz hrvatskog elektronskog katastra jasno vidljivo da posjeduje stan u Zagrebu?
  2. Da li imate saznanje da Zoran Perković živi u vlastitom stanu u Zagrebu i da sam sebi “iznajmljuje” taj stan po cijeni od 2.360 KM mjesečno?
  3. Ukoliko se ustanovi da je Perković kršio članke 23. i 24. Pravilnika, da li će biti dužan vratiti do sada ostvareni iznos od 27.842,19 EUR ili 54.292,2 KM?

Da li je svjesno kršenje navedenog Pravilnika krivično djelo i šta će MVP BiH poduzeti po tom pitanju?

U odgovoru koji nam je sada uputilo Konakovićevo ministarstvo potvrđen  nam je iznos Perkovićeve plaće te odluka po kojoj mu se odobrava plaćanje najma stana u navedenom iznosu. Kao i to da Ugovor o najmu nikada nije dostavio.  Tu odluku o davanju love Perkoviću da najam plaća sam sebi potpisala je Bisera Turković. Za koju čisto sumnjamo da nije znala kako njen dugogodišnji prijatelj Perković “nema stan u Zagrebu”. Bolji poznavatelji odnosa unutar Ministarstva Vaginalnih, kazuju nam  da je Biserna itekako puno puta boravila u tom stanu. I da su njih dvoje bili gotovo nerazdvojni.  S romantičarske, književne strane, ako pogledamo sve te krasne priče o zabranjenim ljubavima, ta koja bi moćna teta na tako moćnoj poziciji riskirala ogrješivanje o zakon i moguće sankcije ako u podtekstu te priče ne bi bila strast, jecaji, ili pak čista nepatvorena ljubav?

Apeliramo na Tužiteljstvo BIH ako pak otkriju da je baš po srijedi to, dakle ljubav između nje i Zorana, da im sve halale i da se ovaj tekst zaboravi. Mi kao merhametli država ne bismo smjeli sankcionirati takve stvari.

U suprotnom bio bi konačno red da postupe po dužnosti.

Avdo Avdić na potezu?

Očekujemo  i od Avde Avdića, poznatog istraživačkog novinara, koji izmišlja skandale po Espanjama, da ispita ovaj slučaj i dodatno pojača zgražanje bošnjačke gradijanske javnosti. One koja smatra da joj BIH pripada više nego nama. Njima i Erdoganu. Tako bi Avdavi mogao dokazati da njegovo prijateljstvo s Perkovićem ne utječe na njegovo pisanje i profesionalnost te da će pokrenuti medijski progon protiv ovog istaknutog kadra Herceg-Bosne, pokazujući dosljednost u svom novinarskom angažmanu. I potvrditi da ga Visoki Kadar HRHB-a nije korumpisao. U suprotnom riskira povredu javnog imidža. Zamisli ustaškim potrčkom ga prozovu.

Cinična molba Perkoviću

Na kraju, uz sav sarkazam koji ovaj slučaj zaslužuje, upućujemo Zoranu Perkoviću ciničnu molbu da se konačno vrati u okvire nacionalne borbe.

Junačino, ti koji si nasamario samu središnjicu SDA, ti koji si tolike bošnjačke brakove razvalio i unio pomutnju u SDA nacionalni korpus, vrijeme je da te tvoja nacija nagradi.

HercegBosni trebaju tajni agenti i ljudi koji su spremni špijunirati za našu stvar. Javi se u središnjicu, dođi po orden i zasluženu nagradu, te ćeš primiti prvi tajni zadatak,iako i ovo s Biserom doista vrijedi penzije.

AZOVKO l POSKOK

- Advertisement -

7 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Država je tražila da ga se baci u koš zaborava. On je postao veća Institucija od nje

Marko Perković Thompson, čovjek čije ime izaziva polarizirane emocije, nije samo pjevač. On je simbol. Institucija. Država je pokušavala...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -