Četvrtak, 17 listopada, 2024

Amerikanci strateškim udarima nevidljivim bombarderima pogađaju Hute: Nova dimenzija vojnog sukoba u Jemenu

Vrlo

Američke snage pogodile su pet podzemnih skladišta streljiva Huta u Jemenu koristeći napredne nevidljive bombardere B-2, potvrdio je američki ministar obrane Lloyd Austin. U napadu su gađani podzemni objekti s oružjem koje su Huti koristili za napade na civilne i vojne brodove.

“Ovo je prva poznata upotreba B-2 bombardera u ovom sukobu, čime je demonstrirana sposobnost američkih snaga da napadnu bilo kada i bilo gdje”, rekao je Austin, naglašavajući stratešku superiornost koju pružaju nevidljivi bombarderi dugog dometa.

Huti, uz podršku Irana, mjesecima izvode napade na ciljeve povezane s Izraelom, tvrdeći da djeluju u solidarnosti s palestinskim pokretom Hamasom. Iako su SAD i UK već izveli nekoliko napada, operativne sposobnosti Huta još uvijek nisu u potpunosti neutralizirane.

Lucidna misao: Napadi nevidljivim bombarderima otvaraju pitanje hoće li ovakva demonstracija sile konačno oslabiti Hute ili samo dodatno zakomplicirati ionako složen sukob u regiji.

 

- Advertisement -

8 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Njemačke banke i ekstremističke organizacije: Kako kontoverzni klijenti ostaju dio financijskog sustava?

Njemačke banke pod sve većim su pritiskom zbog omogućavanja bankovnih usluga ekstremističkim organizacijama, što je pokazalo novinarsko istraživanje magazina...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -