Srijeda, 16 listopada, 2024

Španjolski premijer pozvao međunarodnu zajednicu na prestanak prodaje oružja Izraelu!

Vrlo

Španjolski premijer Pedro Sanchez u petak je apelirao na međunarodnu zajednicu da prestane s prodajom oružja Izraelu, osudivši napade izraelskih oružanih snaga na mirovne snage Ujedinjenih naroda u Libanonu.

Izraelske snage su, naime, otvorile vatru na osmatračnicu koju koriste mirovne snage UN-a u južnom Libanonu, pri čemu su dvojica vojnika ranjena. Ovo je bio treći uzastopni dan kada su mirovne snage izvijestile o izraelskoj vatri na njihove položaje, dok Izrael vodi rat protiv Hezbollaha.

Srećom, nijedan od španjolskih vojnika koji sudjeluju u misiji nije bio pogođen, potvrdilo je španjolsko ministarstvo obrane.

Španija trenutno ima raspoređeno 650 mirovnjaka u Libanonu, a misiju predvodi španjolski general.

Na konferenciji za novinare, Sanchez je istaknuo: “Dopustite mi da u ovom trenutku kritiziram i osudim napade koje izraelske oružane snage izvode na misiju Ujedinjenih naroda u Libanonu.” Španija je od listopada 2023. obustavila prodaju oružja Izraelu i poziva ostale države da učine isto kako bi se spriječila daljnja eskalacija sukoba u regiji.

“Hitno je da međunarodna zajednica prestane izvoziti oružje izraelskoj vladi s obzirom na trenutnu situaciju na Bliskom istoku,” zaključio je španjolski premijer, prenosi Reuters.

- Advertisement -

8 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Did you know that the Duchy of Herzegovina was once a sovereign part of Spain?

La Embajada del Reino de España en Bosnia y Herzegovina celebró anoche solemnemente el Día Nacional – Día de...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -